09 februari 2023

Total Design sluit zich aan bij nieuw Europees platform voor digitale transformatie

Total Design zet een grote stap de toekomst in en sluit zich aan bij het digitale transformatieplatform van de Brusselse private equity partij M80.

M80 bouwt aan een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie: van digitale strategie tot en met het up and running houden van IT-omgevingen.
In het best-in-class–platform krijgt Total Design een integrale rol vanuit haar branding, communicatie en technologie-disciplines. Naast Total Design, Zuiderlicht en TD Cascade bestaat het platform nu uit Luminis, XPLUS en BPSOLUTIONS.
Luminis is een vooruitstrevende software- en technologie onderneming, gericht op cloud- en dataoplossingen. XPLUS een Belgische expert in enterprise IT-architecture. BPSOLUTIONS helpt bedrijven met Cloud, Managed Services en Data Analytics zodat organisaties slimmer vooruitgang kunnen boeken.
Koen de Groot, CEO van Total Design: Total Design heeft zich de afgelopen jaren in toenemende mate toegelegd op wat we ‘Transformation Design’ noemen. Strategische vraagstukken waarin de disciplines technologie, branding en communicatie optimaal samenkomen. De aansluiting bij het platform van M80 is een grote sprong voorwaarts in hoogwaardige digitale implementaties en vertalingen van alles wat wij hier voor onze klanten bedenken. In de constructieve gesprekken met M80 en onze toekomstige partners zagen we al snel hoe we als groep onze gezamenlijke klanten echt end-to-end kunnen helpen’.
Samen werken de best-in-class specialisten in diverse sectoren voor klanten als Randstad, Van Oord, Ohra, KLM, Rabobank, AkzoNobel, LG, Engie en Allianz.

Total Design werkt zelf aan de integrale propositie en branding van het platform waarin de verschillende bedrijven intensief met elkaar zullen samenwerken.
Hans Bossenbroek, oprichter van Luminis, leidt de nieuwe groep. Het management van Total Design is in de groepsdirectie afgevaardigd en blijft Total Design, TD Cascade en Zuiderlicht leiden.

Hans Bossenbroek, Group CEO: “Het bundelen van onze krachten met Total Design sluit aan bij onze strategie om een full-service provider te worden op het gebied van digitale transformatie. Total Design heeft met ‘Transformation Design’ de afgelopen jaren grote stappen gezet. Het maakt de aansluiting bij ons platform een logische zet. Ik ben ervan overtuigd dat de complementariteit van Total Design ervoor zorgt dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

M80
M80 is een Brusselse private equity onderneming die meerdere acquisities in Europa doet om zo een groep van best-in-class digital transformation-ondernemingen te bouwen.

Carl Annicq, partner M80: “We willen bedrijven met superieure IT en business design capaciteiten samenbrengen om klanten te helpen met hun digitale transformatie. Als gevestigd creatief en technologisch bureau, met een uitgebreid aanbod van digitale strategie en branding capaciteiten, is Total Design toonaangevend in de Nederlandse markt. We zien Total Design en haar uitstekende teamleden daarom als een perfecte partner om zich aan te sluiten bij het platform dat we aan het creëren zijn.”

Total Design
Total Design is opgericht in 1963 en is van oudsher bekend vanwege de merkidentiteit van Randstad, de bewegwijzering van Schiphol en het Nederlandse paspoort. Op dit moment werkt Total Design voor ING als global lead agency design, HEMA, Radboud Universiteit en het Duitse TÜV. Total Design bouwt en versterkt merken door inzet van branding, communicatie, de ontwikkeling van vernieuwende customer journeys en vooruitstrevende digitale toepassingen. Er werken 120 medewerkers in Amsterdam en Maastricht. Het werk van Total Design werd in de loop der jaren veelvuldig bekroond met ADCN Awards, European Design Awards, ESPRIX, German Design Awards en Red Dot Awards. In 2022 won Total Design maar liefst 8 IDA awards (International Design Awards), waaronder de prijs voor ‘Graphic Design of the Year’.

Total Design was eigendom van investeringsmaatschappij Successor én het management. Successor is 6 jaar mede-eigenaar geweest van Total Design.
Harry Smeets, eigenaar Successor: “Meer digital en technologie is waar onze maatschappij naar toe beweegt. Daar moet Total Design in voorop blijven lopen. Met M80 lukt dat”.

Oaklins’ team in Nederland heeft als exclusieve sell-side adviseur de aandeelhouders van Total Design begeleid.