Over ons

Het begon allemaal in 1963, toen een aantal ontwerpers bij elkaar kwam om de wereld van morgen vorm te geven. Grafisch, industrieel en ruimtelijk ontwerp kwamen samen vanuit een sterk geloof in vooruitgang en functionalisme: ‘designprecisie en directheid, transparantie en helderheid, logica en vanzelfsprekendheid’ (de Volkskrant, 1997). Dit was een totaal nieuwe benadering, waarmee Total Design en haar oprichters, Wim Crouwel, Friso Kramer en Benno Wissing een belangrijke basis legden voor de ontwikkeling van Dutch Design.

Na een periode van 18 jaar waarin de naam Total Identity werd gevoerd, is in 2018 de oorspronkelijke naam in ere hersteld. Dit vanuit de vaststelling dat design inmiddels veel meer is dan alleen vormgeving. Het gaat om het inzicht, het plan, de uitvoering én het resultaat. Dezelfde combinatie van creativiteit en functionalisme als in 1963, maar dan in deze tijd. Total Design staat nu voor een creatief collectief waarin technologie, communicatie en branding samen opgaan om vooruitstrevende merken te helpen zich verder te ontwikkelen, en te kunnen groeien.

We zijn een creatief bureau, waarin geen discipline dominant is. In steeds wisselende klantenteams werken zeventig jonge, onbevangen en ervaren strategen, digital designers, developers, artdirectors, copywriters en vormgevers samen met opdrachtgevers om de toekomst vorm te geven. De kans om merken tot een succes te maken, en daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor organisaties én de wereld, maakt het bureau tot één van de sweetspots van creatief talent op dit moment.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.