21 maart 2024

Aprico Consultants sluiten zich aan bij Yuma

Aprico Consultants zet een grote stap naar de toekomst door zich aan te sluiten bij de toonaangevende digitale transformatiegroep, Yuma. Samen met haar zusterbedrijf Freedom of Dev zal Aprico Consultants de Yuma-groep versterken met complementaire diensten en haar geografische bereik uitbreiden, vooral in het zuiden van België.

Yuma is een geïntegreerde groep van topbedrijven in digitale transformatie, met M80, een in Brussel gevestigde private equity firma, als meerderheidsaandeelhouder. Hun ambitie is om een toonaangevende Europese speler te worden in digitale transformatie. De groep streeft ernaar oplossingen aan te bieden die de hele digitale waardeketen bestrijken, van strategie en ideevorming tot uitvoering en exploitatie. Met Aprico Consultants zal Yuma meer dan 650 professionals hebben in vier landen, die klanten bedienen in verschillende sectoren zoals financiën, gezondheidszorg, onderwijs, energie en overheidsdiensten.

Naast Aprico Consultants omvat Yuma Luminis, XPLUS, BPSOLUTIONS. Luminis en Total Design.

Christophe Delcorte, oprichter van Aprico Consultants en Freedom of Dev: “Het aansluiten bij Yuma is een geweldige kans om onze groei te versnellen en onze capaciteiten uit te breiden. We kijken ernaar uit om samen te werken met de uitstekende talenten in de andere Yuma-bedrijven, die dezelfde visie delen om hoogwaardige digitale oplossingen te leveren die waarde creëren voor onze klanten en de samenleving. Samen kunnen we een uitgebreid scala aan diensten en producten aanbieden die elk aspect van de digitale reis bestrijken, van strategie en ontwerp tot ontwikkeling en onderhoud.”

Pascal Laffineur, CEO van Yuma: “We zijn verheugd om Aprico Consultants en Freedom of Dev te verwelkomen in de Yuma-groep. Aprico Consultants brengt een schat aan expertise en ervaring op het gebied van digitale transformatie, met name op het gebied van softwareontwikkeling, oplossingsarchitectuur, project- en verandermanagement. Dit versterkt onze capaciteiten en aanbod in de Benelux om onze klanten te ondersteunen bij hun digitale reis. Samen leveren we innovatieve en duurzame oplossingen die digitale transformatie verbinden met de menselijke natuur.”

De transactie wordt naar verwachting begin april afgerond, na ontvangst van de vereiste goedkeuringen.