02 mei 2023

met liefde vernieuwd

HEMA Hilversum
Het HEMA-filiaal op de Kerkstraat 29 werd de afgelopen weken met liefde vernieuwd. En omdat deze volledig vernieuwde winkel weer open mocht vroeg HEMA ons een lokale campagne te ontwikkelen om dit te vieren. De hele buurt was uitgenodigd om de vernieuwde winkel te bekijken, te profiteren van alle feestelijke openingsacties en om (weer) bij hun favoriete winkel betrokken te worden.

Verbouwen en verbinden
Eerst ontwikkelden we een overkoepelend activatieconcept waaronder de heropening op een herkenbare manier kon worden gecommuniceerd. Het moest dicht bij HEMA blijven en de omgeving zoveel mogelijk bij de feestelijke gebeurtenis betrekken. Het concept ‘met liefde vernieuwd’ past bij de bestaande ‘met liefde gemaakt’ campagnes en zorgt ervoor dat de doelgroep de verbinding met het overkoepelende merk en toch ook hun ‘eigen’ vernieuwde locatie maakt.

On-brand winkelervaring
De afgelopen weken is HEMA Hilversum flink verbouwd en is de winkel voorzien van alle moderne winkelgemakken. Ook is de winkel gebouwd en gemaakt volgens de stijl van het eerder ontwikkelde ‘nieuwe’ merk. De visuele identiteit is niet alleen doorgevoerd in het interieur van de winkel, maar is zelfs terug te zien in de paspoppen, de grote HEMA-letters bij de ingang en de neon signing.

Hilversum viert mee
De activatiecampagne werd in gang gezet in de weken voor de heropening. Het openingsfeest duurde drie dagen, waarbij op iedere dag gratis producten werden uitgedeeld of mensen konden deelnemen aan bijzondere openingsactiviteiten. De communicatie hiervoor was opgedeeld in drie fases:

• Voor de opening (laden van de campagne)
• Tijdens de opening (activatie op winkelbezoek)
• Na de opening (activatie voor nieuwe openingsacties)

In de eerste fase maakte Hilversum kennis met het overkoepelende ‘met liefde vernieuwd’ campagneconcept en ging de communicatie over de aankomende opening. Ook werden er specifieke openingsacties gecommuniceerd om de omgeving enthousiast te maken voor een winkelbezoek op een van de feestelijke dagen. In de brievenbus vonden inwoners verschillende print assets. Zo is er een huis-aan-huis folder ontwikkeld, een full page krantadvertentie en diverse IM-berichten. Op straat kwamen zij in contact met een van de DOOH-advertenties en op social media konden ze ook feestelijke ads tegenkomen.

Tijdens de opening werden zij op straat tegemoet gereden door een LED-truck, werden ze geprikkeld door nog meer DOOH-advertenties en ontvingen ze flyers waarmee ze de kluis in de winkel konden kraken. Op social media werden ze op de hoogte gebracht van de speciale openingsacties en kwamen ze te weten wat ze in hun nieuwe winkel konden ervaren. Eenmaal in de winkel zelf kwamen ze diverse banieren en vrolijke schapkaarten tegen en werden ze overweldigd door de nieuwe winkel en al diens nieuwigheden.

Na de eerste openingsweken waren er nog meer openingsacties om het feestgevoel nog te verlengen. Deze kwamen ze in Hilversum op straat tegen bij diverse DOOH-advertenties, of thuis en onderweg op social media.

Een feest om nooit te vergeten
De campagne bleek een groot succes. De gratis tompoucen waren al snel uitgedeeld, de pers was goed vertegenwoordigd en ook het publiek was erg enthousiast. De La Place werd goed bezocht en ook de (bl)ijsjes, hot/not dogs en (n)ice koffie’s vielen in de smaak. Ook een deel van het HEMA-team van TD bezocht de eerste openingsdag en ging liepen met een hot/not dog in hun hand naar buiten en een tas vol tompoucen om het feestgevoel met de rest van het kantoor te delen!