Stichting Lezen en Schrijven

Toegankelijk voor een breed publiek

Het vergroten van de toegankelijkheid en brede herkenbaarheid, van een maatschappelijk belangrijk onderwerp en de organisatie die zich daarvoor inzet. Heldere kleuren en simpele illustraties versterken elkaar. En samen versterken zij de identiteit van de Stichting Lezen en Schrijven.

  • Branding
  • Visual Identity
  • Illustraties

Een op de vijf Europese volwassenen heeft moeite met lezen en schrijven. Ze worden geconfronteerd met obstakels in hun pogingen om deel te nemen aan de moderne samenleving en voelen zich vaak buitengesloten. Dit is moreel en economisch onaanvaardbaar. In reactie hierop heeft Prinses Laurentien in 2004 Stichting Lezen en Schrijven opgericht. De missie van de stichting is het voorkomen en verminderen van problemen rond alfabetisering in Nederland en Europa.

Breed publiek
Stichting Lezen en Schrijven heeft ons gevraagd om hun bestaande merkidentiteit nieuw leven in te blazen, met als belangrijkste taak het vergroten van de toegankelijkheid en herkenbaarheid voor een breed publiek. Het was voor ons een uitdaging om de toegankelijkheid tijdens elke stap van het proces aan de orde te stellen, maar het speelde uiteindelijk overal een rol, van kleur tot typografie.

Iconische stijl
Een illustratiestijl werd de basis voor het concept, geconstrueerd in een eenvoudige en iconische stijl met geometrische vormen en platte kleurvlakken. Met het idee dat de afbeelding altijd de boodschap moet beschrijven. Ervoor zorgen dat zelfs degenen die niet kunnen lezen het zullen begrijpen. Hier vonden we het idee voor het logo, waarbij het iconische oog en het potlood “lezen en schrijven” symboliseren.

Menselijk en toegankelijk
Kleur was ook erg belangrijk. Om de herkenbaarheid en toegankelijkheid verder te vergroten, hebben we een kleurenpalet gedefinieerd dat iedereen zou aanspreken. Er werd warmroze toegevoegd om een ​​menselijk en toegankelijk gevoel te geven. Warmroze wordt geleverd in vijf huidtinten voor gebruik bij illustraties van mensen, zodat er altijd een divers publiek is vertegenwoordigd.

Stichting Lezen en Schrijven

European Design Awards, ADCN Awards

ED Awards 2020
Finalist, Branding, Printed Identity
ADCN Awards 2020
Nomination, Design, Brand

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.