Radboud Universiteit

Radboud Universiteit: Hoe met één zin alles bij elkaar kan komen

Radboud Universiteit heeft als eerste universiteit duurzaamheid integraal opgenomen in het verplichte curriculum van al haar opleidingen. Hierdoor stelt Radboud de jongste generaties in staat om echt het verschil te gaan maken. Hoe gaan we dat op een impactvolle manier vertellen?

Het inzicht
We kunnen jonge mensen confronteren met de gevolgen van de massaconsumptie door hen in hun eigen taal aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Daarbij doen we een beroep op ze om een positieve invloed op de toekomst te hebben en zo het verschil te maken.

Het idee
Vlak voor Black Friday wordt aandacht gevraagd voor de massaconsumptie en de daarmee gepaard gaande vervuiling van de aarde. Een ‘Radboud Impact Day’ wordt georganiseerd. Voor eigen medewerkers, toekomstige en huidige studenten, wetenschappers en de pers. Op deze dag wordt een impactvolle film van één minuut gelanceerd, waarin jonge mensen worden opgeroepen om echt invloed uit te oefenen op de grote vraagstukken van deze tijd. Want deze generatie heeft een unieke en eenmalige kans om de wereld blijvend te veranderen. Influencer worden? Je bent nodig.

Het mediaplan
Aangezien het mediabudget beperkt is, investeren we al het beschikbare mediabudget in één dag: de ‘Radboud Impact Day’. High-impact media worden ingezet om de pers te activeren. Een estafette van mediamomenten: een kick-off waarin de film wordt gedeeld door hoogleraren en medewerkers van de Radboud Universiteit, ondersteund door relevante influencers, Home Page Takeovers, een Twitter Takeover en TV-commercials op primetime televisie voor het 18:00 & 20:00 uur NOS journaal, RTL Nieuws en voor Jinek en Op1.

Het resultaat
Radboud behaalde in één dag veel meer aandacht voor hun verhaal dan met een conventionele campagne gelukt zou zijn. Op deze ‘Impact Day’ waren we daarmee extra te horen in het Radio1 NOS Journaal, werd er volop over de campagne gesproken in de talkshow half8 van SBS6 en kregen we de kans om ons statement 15 minuten lang toe te lichten in het Radio 1 programma ‘Dit is de Dag’.

Daarnaast werd de campagne veelvuldig besproken in geschreven media en heel veel gedeeld op social media.
Daarmee behaalden we zo’n 39 miljoen impressies, wat vijf keer meer was dan met een traditionele, betaalde campagne haalbaar was geweest.

Lef, groots denken, hilariteit en kippenvel en dat in samenwerking omgezet naar realistische, pragmatische concepten, campagnes en oplossingen met impact. Dat krijg je intern als organisatie nooit alleen voor elkaar. En dat maakt elke meeting met Total Design tot een hoogtepunt van die betreffende week.

— Pim van Zanen – Divisie directeur Marketing & Communicatie Radboud Universiteit

Joppe

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.