Radboud Universiteit: Hoe met 1 zin alles bij elkaar kan komen

In plaats van een klassieke wervingscampagne kiest Radboud Universiteit voor een compleet nieuwe en gedurfde positionering. Deze komt tot uiting in een korte film met de look en feel van een spannende Hollywood trailer. 'Je bent nodig' blijkt de zin die alles samenvat.

De vraag
Radboud Universiteit heeft als eerste universiteit duurzaamheid integraal opgenomen in het verplichte curriculum van al haar opleidingen. Hierdoor stelt Radboud de jongste generaties in staat om echt het verschil te gaan maken. Hoe gaan we dat op een impactvolle manier vertellen?

Het inzicht
We kunnen jonge mensen confronteren met de gevolgen van de massaconsumptie door hen in hun eigen taal aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Daarbij doen we een beroep op ze om een positieve invloed op de toekomst te hebben en zo het verschil te maken.

Het idee
Vlak voor Black Friday wordt aandacht gevraagd voor de massaconsumptie en de daarmee gepaard gaande vervuiling van de aarde. Een ‘Radboud Impact Day’ wordt georganiseerd. Voor eigen medewerkers, toekomstige en huidige studenten, wetenschappers en de pers. Op deze dag wordt een impactvolle film van één minuut gelanceerd, waarin jonge mensen worden opgeroepen om echt invloed uit te oefenen op de grote vraagstukken van deze tijd. Want deze generatie heeft een unieke en eenmalige kans om de wereld blijvend te veranderen. Influencer worden? Je bent nodig.

Het mediaplan
Aangezien het mediabudget beperkt is, investeren we al het beschikbare mediabudget in één dag: de ‘Radboud Impact Day’. High-impact media worden ingezet om de pers te activeren. Een estafette van mediamomenten: een kick-off waarin de film wordt gedeeld door hoogleraren en medewerkers van de Radboud Universiteit, ondersteund door relevante influencers, Home Page Takeovers, een Twitter Takeover en TV-commercials op primetime televisie voor het 18:00 & 20:00 uur NOS journaal, RTL Nieuws en voor Jinek en Op1.

Het resultaat
Radboud behaalde in één dag veel meer aandacht voor hun verhaal dan met een conventionele campagne gelukt was. Op deze ‘Impact Day’ waren we daarmee extra te horen in het Radio1 NOS Journaal, werd er volop over de campagne gesproken in de talkshow half8 van SBS6 en kregen we de kans om ons statement 15 minuten lang toe te lichten in het Radio 1 programma ‘Dit is de Dag’.

Daarnaast werd de campagne veelvuldig besproken in geschreven media en heel veel gedeeld op social media.
Daarmee behaalden we zo’n 39 miljoen impressies, wat vijf keer meer was dan met een traditionele, betaalde campagne haalbaar was geweest.

Want to know more about this case? Get in touch with Eric!