Nationale-Nederlanden

‘Hoe gaat het?’

Hoe kunnen we Nationale-Nederlanden positief laden en bewustzijn creëren voor het belang van mentale fitheid in relatie tot ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat doen we door te vragen: 'Hoe gaat het?'

  • Digital Advertising
  • Concepting
  • Strategy
  • Media Strategy
  • Visual Content
  • Online Video
  • Copywriting

Het inzicht

Werknemers en werkgevers zijn zich vaak niet genoeg bewust dat langdurig ziekteverzuim meestal een mentale component heeft. Om daarachter te komen moet je het gesprek aangaan. Daarbij zijn er drie woorden die kunnen zorgen dat mensen minder snel opgebrand raken. Een vraag die we dagelijks stellen aan elkaar maar die betekenis heeft verloren: ‘Hoe gaat het?’

Mensen zien het als een beleefdheidsvraag of als een begroeting. Maar door deze simpele vraag weer lading te geven en de tijd te nemen voor het antwoord kan ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid verminderd worden.

Het idee

We nodigen diverse mensen uit die niet weten waarvoor ze precies komen. Bij binnenkomst stellen we hen terloops de vraag: ‘Hoe gaat het?’, vervolgens krijgen we de gebruikelijke sociaal wenselijke antwoorden. Daarna maken ze een envelop open met daarin een kaart. Op de kaart staat precies dezelfde vraag: Hoe gaat het? Nu raakt de vraag wel en maakt hij heel veel verschillende reacties en verhalen los. Soms confronterend, soms emotioneel. Maar allemaal even oprecht. Het levert prachtige content op, die de verschillende doelgroepen in het hart raakt.

Total Design was verantwoordelijk voor de strategie, de conceptontwikkeling en de productie van alle middelen. De ‘Hero-video’, de cut downs en social ads. Op LinkedIn werden voornamelijk de werkgevers (managers, HR en MT) benaderd, op Facebook de werknemersdoelgroep. Ook werd de campagne ondersteund met Homepage Takeovers, pre-rolls en Digital Out of Home-uitingen. Op het online platform ‘Hoe gaat het?’ kregen mensen tips en tricks om het gesprek aan te gaan van praktisch filosoof Elke Wiss.

Het resultaat

De campagne heeft een enorme impact en bereik. De targets voor het aantal impressies en ‘completed video views’ worden ruimschoots behaald. De 3 minuten durende ‘Hero-video’ heeft meer dan 6,5 miljoen impressies (2 keer meer dan de doelstelling) en een zeer hoge CTR (Click Through Rate) van 2%. Opvallend is het extreem hoge uitkijkpercentage van de ‘Hero-video’, de VTR (View Through Rate) lag op 57,5%, wat uitzonderlijk is voor een video van 3 minuten. Het geeft aan dat mensen er echt de tijd voor willen nemen en onderstreept de doelstelling van de campagne.

De PR-inzet levert daarnaast een mediawaarde op van 1.114.600 Euro

En hoe gaat het met u?