BrabantKennis

Een contentplatform met impact

Kennisplatform draagt bij aan de integrale ontwikkeling van Brabant.

  • Contentplatform
  • Merkidentiteit
  • Data-research

Kennis om eigen toekomst vorm te geven

BrabantKennis is een kennisplatform dat de toekomst van Brabant verkent. Het platform observeert, confronteert en inspireert. Zo zet het relevante beleidsthema’s op de agenda en deelt het kennis. Het is de missie van BrabantKennis dat zowel beslissers als Brabanders in het algemeen hun eigen toekomst kunnen vormgeven. Daarvoor moet de kennis van Brabantkennis circuleren tussen Brabantse bedrijven, kennisinstellingen, overheid én burgers. Alleen zo kunnen verandering en innovatie worden gerealiseerd.

Onderzoek als basis voor identiteit

Provincie Noord-Brabant staat bekend om haar innovatiekracht. Het imago van de provincie, en specifiek de regio Eindhoven, is er één van vooruitstrevend design, hightech bedrijven en ondernemerschap. Met ASML als vlaggenschip en de hightech campus als broedplaats bouwt de provincie verder aan haar identiteit.

Wij hebben samen met Provincie Noord-Brabant aan de hand van data-research onderzocht waar deze innovatiekracht vandaan komt om zo een bredere basis te creëren dan alleen hightech. De resultaten hiervan zijn in de publicatie “Kijk op Brabant” gepubliceerd en tijdens een zeer goed bezocht symposium onder de aandacht gebracht.

De nieuwsgierigheid prikkelen

Na de “Kijk op Brabant” bleek dat het onderzoek en de resultaten zeer positief werden ontvangen en ook activerend werkten. Lokale overheden, bedrijven en instellingen zagen volop kansen in de publicatie om zelf verder te bouwen aan de provincie. Om deze initiatieven de vrijheid te geven zelf initiatieven te ontwikkelen, is BrabantKennis opgericht als netwerkorganisatie. Deze organisatie kon gemakkelijker en onafhankelijk van de provincie events organiseren, partijen betrekken en financieën bij elkaar brengen.

Het merk BrabantKennis

De eerste stap in de samenwerking met BrabantKennis is de ontwikkeling van een merkidentiteit waarin de inhoud centraal staat en de verbeeldingskracht en de nieuwsgierigheid van bezoekers wordt geprikkeld.

Infographics en multimediale toepassingen zorgen voor de interactie met Brabantse burgers, bedrijven en instellingen. Wervingscampagnes, informatieve publicaties en (het aanjagen van) netwerkevents zijn een tweede stap om kennis te circuleren.

De kenniscommunity veroorzaakt groei

BrabantKennis staat bekend om de unieke onderzoeken en bijzondere events en publicaties. Daardoor zijn haar events altijd snel volgeboekt, vinden onderzoeksresultaten snel hun weg naar de markt en worden veel initiatieven ontwikkeld in publieke instanties en bedrijven. Zo draagt de ‘lerende’ economie bij aan de integrale ontwikkeling van deze unieke metropoolregio.

Total Design heeft met ons de oorsprong van de innovatiekracht van Provincie Noord-Brabant ontdekt in data en tot leven gebracht in publicaties. Analyse en vormgeving kunnen elkaar versterken als ze goed worden samengebracht. Daarmee onderscheidt Total Design zich!

— Willem de Graaff, Provincie Noord-Brabant

Meer weten over deze case? Neem contact op met Martijn!

Martijn Arts

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.