De Nederlandsche Bank

hoe DNB weer zichtbaar werd

Als gevolg van de financiële crisis was de rol van De Nederlandsche Bank minder duidelijk geworden; het vertrouwen moest hersteld worden. Een uitdaging als je geen aandacht op jezelf mag vestigen. De oplossing lag in het hernieuwen van het logo, de huisstijl, een campagne en de bijbehorende stijl, de website en de data-visualisatie alsmede de bouw ervan.

denederlandschebank_case_landscape_6

De Nederlandsche Bank moet zich noodzakelijkerwijs degelijk positioneren en profileren en zo min mogelijk gestuurd in het nieuws komen, dus hoe herstel je het vertrouwen in De Nederlandsche Bank, zonder het te opvallend te doen, dat was de uitdaging

duidelijkheid, vertrouwen en degelijkheid

De Nederlandsche Bank heeft verschillende kerntaken en rollen in Nederland: het reguleren van het Nederlandse monetaire beleid, het betalingsverkeer en de regulator van de financiële sector. De kernwaarden duidelijkheid, vertrouwen en degelijkheid zijn bij deze taken van belang en spreken de verschillende doelgroepen aan.

vrijheid in nuance

Op basis van de kwaliteiten van de kernwaarden legden we een fundament voor de nieuwe positionering en identiteit waarmee de verschillende rollen van DNB worden ondersteund. In kleur en typografie is een stramien gelegd, echter lag er veel vrijheid in schakering en in combinatie. Vrijheid in nuance zogezegd. Precies De Nederlandsche Bank.

de nieuwe merkkleur royal blue

Er is gekozen voor kleur in plaats van vorm en na een intensieve kleurenstudie werd de nieuwe merkkleur Royal Blue gekozen, een mengeling van blauw dat de financiële sector representeert en paars dat staat voor onafhankelijkheid. De kleur is verwerkt in alle communicatie uitingen van De Nederlandsche Bank. De bijzondere kleuren worden – door zijn degelijkheid – niet gebruikt door andere organisaties. Dat maakt het heel onderscheidend. En door de typografische insteek is het toch fris en opvallend. Het leent zich dan ook goed voor alle touchpoints, van mail en website via freecards en posters tot de vlak op het hoofdgebouw in Amsterdam.

denederlandschebank_case_landscape_4
ida
+

vertrouwen significant omhoog

De positionering is met veel tevredenheid door De Nederlandsche Bank omarmt. Het vertrouwen is zowel voor als na het traject gemeten en deze is significant verhoogd. De Nederlandsche Bank zou de Nederlandsche Bank niet zijn als we als we dit exacte getal wel zouden mogen vermelden. Voor dit project ontving Total Design in 2017 een eervolle vermelding van The International Design Awards

denederlandschebank_case_landscape_3

inzicht in data

Na de herpositionering is ook de website en de statistieken- en datacommunicatie opgepakt. Door niet alleen de reporting stijl te ontwerpen en definiëren, maar dit ook te automatiseren, kan De Nederlandsche Bank nu zelf allerhande grafieken en tabellen online en in mails publiceren. Ook is net bezoekerscentrum ontworpen en zijn campagnes ontwikkeld. Die laatsten moesten, net als het merk zelf, opvallen zonder aandacht te trekken.

denederlandschebank_case_square_3 denederlandschebank_case_square_4

contact

Innoveren?
mail Martijn
Martijn
  • Martijn Arts
  • Partner / Head of Innovation
  • (+31) 06 21 26 78 98

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail