BeFrank

Bewust over je pensioen. En over BeFrank.

Over je pensioen nadenken, als dat nog ver weg is, is niet iets wat we dagelijks doen. Het pensioen wordt in de meeste gevallen geregeld door de werkgever, waardoor het nauwelijks op het netvlies van mensen staat. Maar gebrek aan overzicht kan leiden tot verkeerde keuzes die grote gevolgen kunnen hebben voor later. Total Design werkte aan een campagne voor pensioenuitvoerder BeFrank.

  • Campagne
  • Brand Awareness

In de gesprekken die Total Design had met online pensioenuitvoerder BeFrank kwam naar voren dat het probleem niet alleen was dat minder mensen hen kenden dan verwacht mag worden gezien de hoeveelheid pensioenen die zij beheren, maar dat het gebrek aan overzicht over het eigen pensioen op zich al een groot maatschappelijk probleem is. Er was dan ook niet zozeer, of niet alleen, behoefte aan meer naamsbekendheid, maar vooral ook bewustwording in de hele samenleving over het eigen pensioen.

Prikkelende, humoristische campagne
De campagne die we voor BeFrank ontwikkelden pakt dan ook beide kanten van de zaak aan: mensen hebben een goed plan, en vooral beter inzicht en overzicht, nodig voor hun pensioen, en BeFrank kan dit leveren. Met een prikkelende, humoristische campagne werd dit serieuze onderwerp onder de aandacht gebracht.

We zetten mensen aan het denken
De campagne laat het gebrek aan inzicht zien bij veel mensen over het eigen pensioen, uitvergroot naar situaties waarin slechte plannen voor de toekomst getoond worden, om zo mensen aan het denken te zetten of ze het zelf nou wel zoveel beter geregeld hebben. BeFrank laat vervolgens zien hoe het wel moet met een eenvoudig stappenplan en online tips.

De campagne ‘Goed plan’ bestond uit een landingspagina, een onlinecampagne met twee YouTube video’s en pre-rolls, webbanners en drie radiocommercials.

1

miljoen personen

binnen de doelgroep zijn minimaal 1 keer bereikt door de radiocommercials.

11639733

views

De online uitingen van deze campagne zijn 11,639,733 keer veroont.

We zijn er goed in om campagne- en branding-professionals op elkaar aan te laten sluiten. Daarmee worden we op beide vlakken sterker en kunnen we nog beter inzoomen op de wensen van de klant. BeFrank is een voorbeeld uit vele van een klant die wij op die manier aan een creatieve campagne hebben mogen helpen.

— Henriette Verkerk, Client Director, Total Design

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.