Corporate Reporting

De afgelopen jaren is de inhoud en vorm van het jaarverslag compleet veranderd. Sleutelwoorden in die transitie zijn transparantie, belangen van stakeholders en vooral maatschappelijke relevantie. Zo gaat het jaarverslag niet langer over droge cijfers voor- en na heffing, maar over waarde-creatie en authenticiteit. Financiële en niet-financiële resultaten verenigd in één geïntegreerde rapportage. Jaarverslagen spelen dan ook een steeds prominentere rol in de corporate communicatie. De samenleving dwingt organisaties immers om milieu-, sociale, bestuurlijke prestaties en financiële resultaten op gelijkwaardig niveau in te schatten. Alleen zo creëer je als organisatie waardering onder stakeholders, burgers, overheden en al die andere belanghebbenden. Integrated reporting zet daarmee opnieuw identiteit en kernwaarden mee op de voorgrond. Maar ook technisch is er heel veel mogelijk geworden. Door jaarverslagen multimediaal te publiceren worden deze makkelijker toegankelijk voor andere doelgroepen dan de direct betrokkenen. Het bereik en de impact van het jaarverslag wordt alleen maar groter. De komst van techniek stelt opdrachtgevers voor nieuwe uitdagingen.

TD Cascade is een van de weinige echte specialisten als het op het vormgeven van jaarverslagen aankomt. Van storytelling en datavisualisatie tot coding en tooling – wij zorgen ervoor dat een rapportage voldoet aan de meest actuele normen op het gebied van vormgeving, gebruikerservaring en mediagebruik. We visualiseren ambitie, strategie en prestaties, creëren bewustzijn omtrent waarden en betrokkenheid en maken complexe data transparant en toegankelijk. Bij TD Cascade weten we inhoud te vertalen naar een engagerende rapportage. Uniek, herkenbaar, transparant en geloofwaardig. Dankzij onze ruime expertise, efficiënte aanpak én doorgedreven kennis van tooling en content, bevinden wij ons in een bevoorrechte positie om organisaties te begeleiden in hun (digitale) transitie naar integrated reporting. Van een eenmalige rapportage tot continue multi-channel rapportages, ons toegewijd en ervaren team van consultants, ontwerpers en ontwikkelaars zorgt voor een passende rapportage-oplossing die naadloos aansluit op de communicatiebehoefte van onze klanten en de complexiteit van het interne proces.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.