20 juli 2023

Total Design ontwikkelt nieuwe visuele identiteit voor de Aegon holding

Nu de Nederlandse activiteiten van Aegon zijn samengevoegd met a.s.r., is Aegon begonnen aan een nieuw hoofdstuk van zijn transformatieproces om toonaangevend te worden op het gebied van beleggings-, verzekerings- en pensioenoplossingen in de geselecteerde markten. Om de strategische veranderingen aan te geven en de verschuiving van een geïntegreerde financiële dienstverleningsgroep naar een actieve holding beter te weerspiegelen, lanceerde Aegon op de Capital Markets Day (22 juni 2023) een opgefrist logo en een duidelijke, moderne visuele identiteit.

Aegon’s doel ‘mensen helpen het beste uit zichzelf te halen’ werd in 2022 geïntroduceerd en zal nu in alle bedrijfsonderdelen tot leven worden gebracht. De strategische positionering komt voort uit het feit dat mensen wereldwijd langer zullen leven en meer keuzes zullen hebben in verschillende fasen van hun leven. Aegon wil mensen hierbij maximaal ondersteunen met een positieve en aanmoedigende benadering van lang leven.

Nanne Bos, Chief Communications Officer bij Aegon, legt uit: “Het logo van Aegon is ontworpen in 1983 – en hoewel de fundamenten nog steeds sterk zijn, is het de afgelopen 40 jaar niet geëvolueerd. Ons nieuwe logo bouwt voort op onze iconische merkidentiteit en brengt ons naar de 21e eeuw. Het weerspiegelt onze ambitie om ons doel ‘Mensen helpen hun beste leven te leiden’ waar te maken. Bovendien onderstreept het de transformatie in een actieve holding met een diverse portefeuille van toonaangevende bedrijven.”

De opdracht voor de nieuwe visuele identiteit was om dit op een opvallende en onderscheidende manier te weerspiegelen. Het creëren van een merk op groepsniveau dat zich onderscheidt van de merken in de markt, maar toch fungeert als een verbindende entiteit.

Eddy Wegman, ECD bij Total Design: “Door het kenmerkende gekantelde vierkant in het logo te behouden en zelfs te gebruiken, bouwen we voort op het erfgoed, maar wilden we het verder pushen naar het volgende hoofdstuk van een meer doelgericht merk.”

Het gebruik van levendige kleuren en gedurfde grafische vormen die worden toegepast als verbindingsstukken en vensters naar het leven resulteerde in een moderne, positieve en uitgesproken visuele identiteit, verwijzend naar het idee van een langer, diverser en gelukkiger leven.