DGTL

Your perception is constantly shifting

"As far as your mind is concerned, nothing happens the same twice, even if in every technical sense, the thing is identical. Your perception is constantly shifting. It doesn’t stay in one place." – Brian Eno

  • Branding

Morse codes
DGTL is één van de grootste electronische dance festivals in de wereld met verschillende edities in Nederland, Brazilië, Israel en India. In 2017 hebben we voor het eerst hun huisstijl vormgegeven (zie hier), gebaseerd op het idee van morse codes, het begin van digitale communicatie. Met dit idee is DGTL ooit begonnen. In 2018 zijn we een stap verder gegaan en hebben we ons daarnaast laten inspireren door Licht en Bauhaus. Want DGTL is meer dan een dance festival. Het gaat ook om kunst, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Circulair
In 2020 kon DGTL claimen het eerste circulaire, klimaat neutrale, dance festival ter wereld te zijn. Voor de festivals dat jaar was het thema daarom, de Circel. Maar niet als een gesloten, maar als een continue bewegend en veranderend systeem. Een systeem dat eigen en herkenbaar is, maar zich ook voortdurend kan aanpassen aan de muziek en de locatie. Elk land heeft haar eigen basiskleuren en locale (motion) designers en artiesten kunnen eindeloos op het thema variëren. Zo ontstaat de energie die past bij een merk als DGTL. Een merk dat je moet willen delen.

Geluidsgolven
En vergelijkbaar met het verhaal van de morse code, werd vroeger in plaats van de frequentie aanduiding hertz (Hz) ook wel de term circel per seconde gebruikt. Geluidsgolven hebben een frequentie die meetbaar is in hun aantal oscillaties, oftewel cycli, per seconde.

Credits: Animatie door Woodwork

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.