Muon

Wereldleider in microprecisie

Nieuw merk voor wereldmarktleider in micro-precisiecomponenten.

  • Naamgeving
  • Visuele identiteit

Muon is de nieuwe holdingnaam van een internationale groep bedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling van micro precisie componenten. In co-productie wordt samengewerkt met de meest innovatieve high tech bedrijven ter wereld in o.a. de medische, semiconductor-, digital printing- en voedselindustrie.

Miniaturisatie
Miniaturisatie wordt steeds belangrijker. De complexiteit van de componenten neemt razendsnel toe (wet van Moore), evenals de snelheid en de prestaties, terwijl massa en energieverbruik steeds verder moeten worden teruggebracht. Door intensief samen te werken kunnen grenzen nog sneller en verder worden verlegd.

Een nieuw merk
In 2019 werd Total Design gevraagd om voor de holding een nieuw merk te ontwikkelen, van positionering tot naam, visuele identiteit en communicatie. Voor de naam is samengewerkt met Skriptor Zigila. In een proces waarbij tientallen namen zijn gepasseerd kwam Muon er in internationaal onderzoek het beste uit. Een micron oftewel een mu is één duizendste millimeter. Muon verwijst daarmee letterlijk naar de wereld van micro precisie. Zeker voor de professionele doelgroep zal dat direct herkenbaar zijn. De naam is nieuw, maar voelt daarmee direct vertrouwd.

Visuele identiteit
De visuele identiteit moest vooral simpel, high tech en fascinerend zijn. Er is gekozen voor een elementair logo in combinatie met vormen en kleuren die ontstaan door de lichtval op de metalen legeringen waaruit de componenten worden gemaakt. De vormen zijn abstracties en uitvergrotingen van verschillende componenten. Zo wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt.

Communicatie
Ook in de communicatie is er een grote slag gemaakt. Daar waar technische bedrijven over het algemeen de neiging hebben om eerst te praten over de technologie en daarna pas over de toepassingen, is dat helemaal omgegooid. In de eerste plaats gaat het nu om de betekenis van Muon. Innovaties die mogelijk zijn dankzij Muon en de invloed daarvan op het dagelijks leven van mensen en de wereld om hen heen. Van daaruit is alle content opnieuw ontwikkeld voor zowel corporate- als productpresentaties.

Ingrediënt brand
Naast het basislogo is er een ingrediënt brand ontwikkeld voor de presentatie van Muon binnen de communicatie omgeving van haar grote opdrachtgevers (vgl. “Intel inside”).

Een sterke groep
Uiteindelijk zullen ook de werkmaatschappijen meegaan in de nieuwe merkidentiteit. Met behoud van de eigen namen ontstaat er zo een nog sterkere groep.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Hugo!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.