Wahu

De wereld veranderen, een stuk plastic per keer

De wereld veranderen, een stuk plastic per keer. Wahu (kort voor Waste Hub) is een afvalverwerkingssysteem dat goed is voor mens en planeet door mensen aan te moedigen om plastic afval in te zamelen en geld te verdienen.

  • Logo
  • Brand Design
  • UX / UI Design

Voor een startend bedrijf in Indonesië creëerden we een visuele identiteit die zowel culturele als merkaspecten weerspiegelt.

Vanaf het logo geven we mensen de kans om aandacht te besteden aan hun omgeving en actie te ondernemen voor een meer regeneratieve toekomst. De ronding in het logo en het lettertype zorgt voor een toegankelijke en uitnodigende aanwezigheid die je aanmoedigt.

Geïnspireerd door de straten en de natuur in Indonesië hebben we felle kleuren gemengd met natuurlijke tinten, vol leven en smaken.

Mensen worden in het dagelijks leven voortdurend omringd door plastic voorwerpen, dus door plastic te kiezen als de belangrijkste visuele elementen komt Wahu dichter bij het publiek en wordt tegelijkertijd hun zakelijke doel duidelijk.

Naast de algemene designrichtlijn ontwikkelden we de website en ontwierpen we hun inzamelcontainers, die op prominente plekken in Indonesië zullen worden geplaatst.

De blik op hun gezichten toen het plastic werd gewogen en de beloning onmiddellijk in de e-wallet van hun dochter werd gestort, was echt geweldig. Al ons harde werk had zijn vruchten afgeworpen, letterlijk. Het gevoel een positieve impact te hebben in het leven van mensen en verkeerd beheerd plastic afval te voorkomen is even belonend als motiverend. Want dat is precies waar het bij Wahu om draait: mensen mondiger maken en een positieve impact hebben op onze wereld.

— Merlijn Lammersen, oprichter Wahu

Hier zijn enkele beelden van Wahu’s afvalverzamelpunten in Jakarta, Indonesië.

Want to know more about this case? Contact Henriette!