Vesteda

Vesteda

De verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam was voor woningbelegger Vesteda een goed moment om zich opnieuw te definiëren.

  • Visuele identiteit

De ambitie van Vesteda is om het best presterende woningbeleggingsfonds van Nederland te worden. Daarvoor wil zij naast de beleggers ook de huurders steviger aan zich binden. TD Cascade maakte al jaren de digitale jaarverslagen voor Vesteda. De vraag was nu: hoe kan Vestada een begrip in de huurdersmarkt worden zonder onze beleggers te ‘verliezen’? Het is duidelijk dat de zakelijke markt op een andere manier kijkt en denkt dan consumenten dat doen. Vesteda moest kiezen: welke kant wil ik laten zien: beleggen of verhuren/wonen? Vesteda koos voor het laatste. Een gedurfde maar wel juiste keuze.

Zolang de prestaties goed zijn, zullen beleggers trouw blijven. Maar huurders zijn moeilijker te overtuigen. TD Cascade ontwierp een beeldmerk dat op geen enkele wijze aan vastgoed of woningbouw doet denken. De kleurige ellipsen geven het gevoel van vrijheid en toekomst, twee waarden die huurders in het vrije huursegment belangrijk vinden. Met de pay-off ‘Voel je thuis’ bij Vesteda en het steeds grotere aanbod van levensloopbestendige woningen benadrukt Vesteda daarnaast dat huurders bij Vesteda een leven lang welkom zijn. Uiteraard moet Vesteda dit ook waarmaken door de diversiteit van hun woningaanbod en de kwaliteit van hun dienstverlening. Maar het beeldmerk is duidelijk: Vesteda is van en voor huurders die nu en in de toekomst plezierig willen wonen.

Met de nieuwe huisstijl kan Vesteda zich geleidelijk als merk op de woningmarkt ontwikkelen. Door direct met haar huurders in contact te staan, houdt zij voeling met de markt en kan zij tijdig inspelen op nieuwe woonwensen en behoeften. Dit kan zij doen omdat zij zelf het geld van haar institutionele beleggers investeert. Een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Vesteda heeft gekozen voor een huisstijl die vooral het individu aanspreekt, maar zonder de zakelijke markt van zich te vervreemden. Want waar het vertrouwen van de een kan worden gewonnen door een associatief beeld, mits ook waargemaakt door gedrag, laat de ander zich eerder overtuigen door feiten en cijfers. Wat je verandert, aanpast, vervangt of vernieuwt, is dan ook van geval tot geval anders. Vesteda koos voor een beeldmerk dat vooral de gevoelswaarden uitdrukt. Haar kernwaarden uit zij via korte slogans op billboards en in de teksten op haar vacaturesite. Een huisstijl waarin de interne kernwaarden en de externe merkwaarden elkaar versterken.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.