ProRail

Verbinding op het spoor

ProRail staat voor de grootste opgave in haar 180-jarige bestaan: binnen tien jaar zullen er tot 40% meer reizigers over het spoor vervoerd worden, en zal het goederenvervoer 50% groeien. Om dit mogelijk te maken zijn de juiste mensen nodig die worden aangetrokken door een inspirerend employer brand.

  • Visual Identity
  • Employer Branding
  • Employer Value Proposition

Aantrekkelijke werkgever
In een oververhitte arbeidsmarkt waar partijen vechten om de beste mensen, en met een eigen organisatie die aan het vergrijzen is, is het cruciaal voor ProRail om zich krachtig neer te zetten en bekend te maken als een aantrekkelijke werkgever voor jonge professionals.

Intrinsieke motivatie als uitgangspunt
Om de zichtbaarheid van ProRail als werkgever te vergroten en verbeteren, en om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie, moet er gebouwd worden aan het employer brand ProRail. Dit gebeurt op een invoelbare manier die juist de intrinsieke motivatie van de doelgroep als uitgangspunt neemt, en niet alleen maar vanuit ProRail als organisatie communiceert. Uitdagend, enthousiasmerend en activerend, met een structurele, consistente aanpak (in woord en beeld), die flexibel en lenig moet zijn om door te kunnen vertalen naar alle activiteiten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. En dat begint met een heldere en vooral daadkrachtige, sturende en inspirerende Employer Value Proposition (EVP): de belofte die ProRail als employer brand doet aan huidige en toekomstige medewerkers. Van ‘wat ProRail doet’ naar ‘wat het jou als werknemer oplevert’.

Elke dag vooruit
Een carrière is een beweging vooruit. Je zoekt mooie en interessante uitdagingen. Je bent niet op zoek naar een ‘baan’, maar naar een omgeving die stimuleert, inspireert en vooral uitdaagt. Je wil elke dag vooruit.

‘Elke dag vooruit’ is de toekomstgerichte ambitie. Het is flexibel toepasbaar en geldt voor kleine en grote uitdagingen, voor alle vakgebieden, in samenwerkingen met partners en binnen alle lagen van de arbeidsmarktcommunicatie. ‘Elke dag vooruit’ staat voor de continue verandering waar ProRail mee te maken heeft en waar je je als werknemer door aangetrokken moet voelen. ‘Elke dag vooruit’ omdat je je elke dag inzet om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Employer Branding ProRail

Een infrastructuur die verbindt
Binnen het ProRail-netwerk is iedereen onderdeel van de vooruitgang. We symboliseren dit door de verschillende elementen in een visuele infrastructuur met elkaar te verbinden. Alles en iedereen wordt aan elkaar gekoppeld. Zo help je jezelf vooruit bij ProRail en helpen we elkaar als collega’s vooruit. En zo helpen we samen Nederland vooruit.

‘Elke dag vooruit’ vergt een infrastructuur die slim in elkaar zit en goed werkt. Een infrastructuur die routes mogelijk maakt voor iedereen. En routes helpen mensen niet alleen vooruit, maar verbinden alles met elkaar. Binnen ProRail, en in de maatschappij waarin ProRail opereert, is alles te zien als een aaneenschakeling van verbindingen. Deze verbindingen leveren de visuele basis voor de nieuwe communicatiestijl van ProRail.

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.