Utrecht Marketing

Utrecht Marketing

Omdat Utrecht Marketing steeds internationaler opereert was er behoefte aan een nieuwe corporate identity. Doelgroepen zijn niet alleen inwoners en bezoekers maar zeker ook het (internationale) bedrijfsleven.

Het verhaal van Utrecht
Het logo en de corporate identity zijn gebaseerd op het wapenschild van Utrecht. Het diagonale rode vlak refereert aan het verhaal van Sint-Maarten, die zijn mantel afsnijdt om een bedelaar te helpen die langs de kant van de weg zit. Dit verhaal is onlosmakelijk met Utrecht verbonden en symboliseert twee belangrijke merkwaarden, ‘delen en verbinden’.

Delen en verbinden
De U wordt al veel gebruikt in Utrecht. En aangezien de U al een beetje de vorm heeft van en schild, was de link snel gelegd. De gedachte van het ‘delen en verbinden’ is vervolgens consequent doorgevoerd door de hele huisstijl. Er is een aantal eenvoudige principes bedacht, waardoor alle vrijheid ontstaat voor communicatie.

Typisch Utrecht
De nieuwe huisstijl is geïntroduceerd op 1 juli 2020. De simpele spelregels maken dat alle uitingen direct herkenbaar zijn als afkomstig uit Utrecht. De verbindingsstreep is daarbij de visuele brug naar alle verhalen, gebruiken en gewoontes die kenmerkend Utrechts zijn.

En het mooie is dat niet alleen de vormgeving herkenbaar is, maar dat het inhoudelijk telkens weer refereert aan een belangrijk verhaal, dat staat voor de wijze waarop wij ons als Utrecht(ers) willen onderscheiden.

— Cor Jansen, Directeur Utrecht Marketing

Meer weten over deze case? Neem contact op met Hugo!