TÜV NORD GROUP

Rebranding van een Duits icoon

Een wereldwijde rebranding om een iconische organisatie met Duitse roots te moderniseren en te verenigen.

  • Brand Strategy
  • Brand Story
  • Brand Design

De TÜV NORD GROUP staat al meer dan 150 jaar voor vertrouwen en veiligheid. Een merk dat diep verbonden is met de Duitse industrie en samenleving en wereldwijd actief is in meer dan 100 landen.
In de loop der jaren is het merkenportfolio uitgegroeid tot meer dan 70 verschillende merkentiteiten wereldwijd.

Met de strategische richting om als groep naar elkaar toe te groeien, was de eerste stap het consolideren van de merkarchitectuur, wat leidde tot vier marktmerken onder één paraplu.
Vertegenwoordigd door een iconisch en krachtig woordmerk, gesymboliseerd als een label dat staat voor kwaliteit en vertrouwen, laat het de individuele merken de hoofdrol spelen, terwijl het eenheid creëert als één groep.

We hielpen hen bij het formuleren van een leidend doel, gedragswaarden en een nieuwe claim, zodat ze een kennisbedrijf konden worden en technologische vooruitgang en transformatie mogelijk konden maken.

We lieten ons inspireren door de oorsprong van de TÜV, die opereert in een gedefinieerde en nauwkeurige testomgeving terwijl technologische grenzen worden verlegd, en ontwikkelden een verbindende visuele identiteit:

Digitaal en modern.
Duidelijk en recht-door-zee.
Gedurfd, maar toch toegankelijk.
Technisch en toch menselijk.

Naast een strak en modern lettertype implementeerden we een digitale kleurenset, waarbij we het blauwe erfgoed van het merk hebben gerespecteerd en we contrasterende en levendige kleuren hebben toegevoegd als accenten.

Een flexibel ontwerpsysteem dat gemakkelijk kan worden aangepast voor iedere toepassing, maar tegelijkertijd dynamisch en herkenbaar blijft.

We ontwikkelden een uitgebreide merkidentiteitsrichtlijn en toolkit. Het geheel kwam tot leven in inspirerende benchmarkontwerpen en gebruiksklare sjablonen om de implementatie te ondersteunen. Alles toegankelijk gemaakt via een digitaal merkplatform.

Total Design ondersteunt de TÜV NORD GROUP verder bij de implementatie en zet de relevantie en waarde van een uniform merk op de kaart, met als doel de visuele identiteit voortdurend te ontwikkelen op basis van interne behoeften en externe ontwikkelingen.

Het bieden van ondersteuning na de overgangsperiode, als partner voor een continue branding.

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.