Dirk

De boodschap van Dirk

Geen ingewikkelde acties voor Dirk, maar een sterke campagne die verwoordt waar Dirk voor staat namelijk dat de klant élke dag alles kan vinden wat hij zoekt voor de allerlaagste prijs. Dat is de boodschap.

  • Campagne

Goed en goedkoop, sinds 1939

De eerlijke, transparante en no-nonsense mentaliteit van Dirk is niet recent. De ‘ik wil meer waar voor mijn geld’ behoefte merkte Dirk van den Broek al op in 1939 toen hij met zijn melkkar langs de deuren ging: ‘Als je klanten niet beloont, kunnen ze net zo goed bij een ander hun melk kopen.’ Goed en goedkoop. Elke dag weer. Daar ging en gaat Dirk voor.

Strategisch keuzes maken

De focus moest worden verlegd van ‘goedkoop’ naar ‘goed en goedkoop’. Bij elke beslissing moet het voordeel van de klant op de eerste plaats staan. Dat betekent keuzes maken. Door bijvoorbeeld geen spaaracties of online bestellen aan te bieden omdat de klant daarvoor uiteindelijk gewoon betaalt. Daarbij zijn spaaracties tijdelijk en leveren ze geen loyaliteit op.

Dagelijkse missie

De campagne
 ‘de boodschap van Dirk’ verwoordt dat Dirk garant staat dat de klant élke dag alles kan vinden wat hij zoekt voor de allerlaagste prijs. Klanten hoeven geen acties in de gaten te houden en kunnen vertrouwen op voordeel, de dagelijkse missie van Dirk.

De supermarktketen wordt gepositioneerd als een echt familiebedrijf en dit wordt benadrukt in de communicatie: van folder tot commercial. Zo is de vorm actiematig, zijn de kleuren opvallend en de toon recht voor zijn raap. Op Dirk moet de klant immers iedere dag aan kunnen. Daarom knallen de aanbiedingen vet in beeld, komen de ‘Voordelers’ steevast voor de klant in actie, en wordt boodschappen doen gewoon weer betaalbaar én dus leuk.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.