Dirk

prijsvechter met marktleidersmentaliteit

Waar de focus van veel supermarkten ligt op het aanbieden van een ‘experience’, positioneerde supermarktketen Dirk zich voorheen als de goedkoopste supermarkt van Nederland. Dirk heeft echter meer te bieden: een mentaliteit die klanten meer waar biedt voor geld. Deze mentaliteit komt naar voren in de Dirk campagne ‘de boodschap van Dirk’.

dirk_case_landscape_1

goed en goedkoop, sinds 1939

De eerlijke, transparante en no-nonsense mentaliteit van Dirk is niet recent. De ‘ik wil meer waar voor mijn geld’ behoefte merkte Dirk van den Broek al op in 1939 toen hij met zijn melkkar langs de deuren ging: ‘Als je klanten niet beloont, kunnen ze net zo goed bij een ander hun melk kopen.’ Goed en goedkoop. Elke dag weer. Daar ging en gaat Dirk voor.

strategisch keuzes maken

De focus moest worden verlegd van ‘goedkoop’ naar ‘goed en goedkoop’. Bij elke beslissing moet het voordeel van de klant op de eerste plaats staan. Dat betekent keuzes maken. Door bijvoorbeeld geen spaaracties of online bestellen aan te bieden omdat de klant daarvoor uiteindelijk gewoon betaalt. Daarbij zijn spaaracties tijdelijk en leveren ze geen loyaliteit op.

dirk_case_landscape_2

dagelijkse missie

De campagne
 ‘de boodschap van Dirk’ verwoordt dat Dirk garant staat dat de klant élke dag alles kan vinden wat hij zoekt voor de allerlaagste prijs. Klanten hoeven geen acties in de gaten te houden en kunnen vertrouwen op voordeel, de dagelijkse missie van Dirk.

De supermarktketen wordt gepositioneerd als een echt familiebedrijf en dit wordt benadrukt in de communicatie: van folder tot commercial. Zo is de vorm actiematig, zijn de kleuren opvallend en de toon recht voor zijn raap. Op Dirk moet de klant immers iedere dag aan kunnen. Daarom knallen de aanbiedingen vet in beeld, komen de ‘Voordelers’ steevast voor de klant in actie, en wordt boodschappen doen gewoon weer betaalbaar én dus leuk.

dirk_case_square_2 dirk_case_square_1

contact

Een nieuwe positionering, pakkende campagnes of een unieke winkelinrichting net als Dirk?
mail Eric
eric
  • Eric van den Wildenberg
  • Client Director / Head of Campaigns
  • (+31) 06 38 71 65 44

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail