MooiNL

Ontwerp en ontwikkeling van een nieuwe website voor MooiNL

Met veel trots hebben we gewerkt aan de nieuwe website van MooiNL (Mooi Nederland). 'Mooi Nederland' is een programma van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vanuit het programma wordt er gewerkt aan grote ruimtelijke uitdagingen, van woningbouw tot energietransitie en het inspelen op klimaatverandering.

  • Design System
  • Wireframes
  • Webdesign
  • Front-end Development
  • WordPress website
  • Web Strategie

Digitaal designsysteem

We hebben de bestaande merkidentiteit van onze klant succesvol getransformeerd naar een veelzijdig digitaal designsysteem. Dit designsysteem zorgt voor consistente branding en verbetert de gebruikerservaring voor het ontwerpen en ontwikkelen van alle digitale interfaces en platformen voor MooiNL. Dit heeft de aanpak van het ontwerp- en ontwikkelingsproces versneld en vereenvoudigd.

Wireframes

Tijdens het ontwikkelen van het designsysteem zijn we ook gestart met het uitwerken van de wireframes. Deze zijn cruciaal voor het visualiseren van de site-structuur en bijbehorende navigatie, en leggen de basis voor de verdere ontwikkeling. Ze dienen als blauwdruk voor de website waarbij de layout en functionaliteiten duidelijk worden weergegeven en het proces van vroegtijdige feedback en aanpassingen wordt bevorderd.

UI Design / Webdesign

Aan de hand van het designsysteem, de wireframes en de aangeleverde beelden zijn we gestart met het vormgeven van alle paginatemplates en page-builder-componenten. Heel belangrijk was de gouden middenweg vinden tussen leesbaarheid en het vasthouden van de aandacht van de bezoeker. Tijdens deze fase hebben we bijvoorbeeld besloten om kleurencombinaties te koppelen aan de kennisdossiers om deze per dossier een unieke uitstraling te geven.

Webdevelopment / WordPress website

Na het opleveren van het UI-design zijn we gestart met de front-end-ontwikkeling van een maatwerk WordPress-thema. Dit custom thema hebben we gebouwd op het responsive framework van Bootstrap. Dit heeft ons geholpen om de website eenvoudig te bouwen, zodat hij goed werkt op alle schermformaten en mobiele devices. In een eerdere fase hebben we aan de hand van de wireframes en een functioneel ontwerp al de back-end van de website ontwikkeld. Vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit hebben we als back-end gekozen voor het content-managementsysteem WordPress. Dit stelt MooiNL in staat om hun content makkelijk te beheren en aan te passen.

Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jullie website? Neem dan nu contact op met Erwin.