HEMA

Met de nieuwe brand identity evolueert HEMA terug naar de basis

De missie van HEMA: het dagelijks leven verrijken met praktische, mooie, duurzame en betaalbare 'Dutch Design' producten die met liefde zijn gemaakt.

  • Strategie
  • Branding
  • Merkstrategie
  • Merkidentiteit

Gemaakt met liefde

De missie van HEMA is: een beter dagelijks leven in een mooiere wereld. Bij HEMA wordt daarom alles met liefde gemaakt, met aandacht voor functionaliteit, schoonheid en design. Producten die langer meegaan. Producten die uniek zijn door de herkenbare Dutch Design signatuur. En dat alles betaalbaar voor iedereen.

Met de nieuwe strategische richting die HEMA sinds eind 2021 is ingeslagen, was een opgefriste en moderne identiteit nodig. Total Design werd gevraagd om deze rebranding te ontwikkelen, gericht op de toekomst, met behoud van de unieke HEMA charme. Echt Dutch Design: minimalistisch, experimenteel, onconventioneel en met gevoel voor humor. Een identiteit die alleen het merk HEMA zich kan veroorloven.

Een moderne identiteit

Er is gekozen voor een heldere en vrolijke uitstraling, met veel openheid en contrast. Het gebruik van wit maakt het ook gedurfder. Hierdoor is er meer ruimte voor de verhalen achter de producten. De unieke HEMA producten krijgen letterlijk het podium en de bijzondere producteigenschappen worden uitgelicht.

Het bekende rode HEMA logo vormt de basis van de visuele identiteit. Deze rode kleur wordt echter spaarzaam gebruikt; alleen het logo en de promo’s zijn rood, alle andere elementen maken gebruik van een gedurfd en kleurrijk palet. Het nieuwe en toegankelijke kleurenpalet is ontwikkeld voor een divers en inclusief merk dat er voor iedereen wil zijn. Terwijl het ook de merkwaarden van HEMA vertegenwoordigt: modern, vrolijk, nuchter, dapper en open. Het palet bestaat alleen uit kleuren die positieve gevoelens oproepen. Kleuren waar je blij van wordt. Door wit als hoofdkleur te houden, blijft het geheel strak en sober.

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.