Sportcampus Zuiderpark

Het lint dat het sporthart van Den Haag verbindt

Met het vertrek van ADO Den Haag uit het centraal gelegen Zuiderpark, ontstond er een leegte in het sporthart van Den Haag. Met de vestiging van Sportcampus Zuiderpark is er een nieuwe plek ontstaan om te sporten en om naar sport te komen kijken. Total Design werd gevraagd een levendige, dynamische en activerende merkidentiteit te creëren.

Sportcampus Zuiderpark

landmark

Sportcampus Zuiderpark wordt gebruikt door zowel internationale sportorganisaties als lokale scholen en verbindt topsport met lokale sportonderwijs en sociale initiatieven. Het gebouw, ontworpen door FaulknersBrowns Architects, biedt in totaal 33.000 m² aan sportruimte. Een enorm sportcomplex, met als eye-catcher een gigantisch lint dat de buitenkant versiert en constant verandert van kleur door het reflecteren van de omgeving. Total Design gebruikte dit als uitgangspunt.

ritme en dynamiek

De beweging in het lint is een uitnodiging om mee te bewegen en mee te sporten op de het park. Het lint creëert ieders ritme en dynamiek. Met grote, kleurrijke en dynamische fotografie, sprekende pictogrammen en stevige typografie ontstaat een levendige, expressieve identiteit.

Sportcampus Zuiderpark.004
Sportcampus Zuiderpark-Case-04 Sportcampus Zuiderpark-Case-26
Sportcampus Zuiderpark-Case-20
1 ×

German Design Award

Het dynamische driedimensionale brand design is niet onopgemerkt gebleven. De visuele identiteit van Sportcampus Zuiderpark heeft in 2019 de German Design Award gewonnen in de categorie Brand Identity.

The red band, based on the distinctive stadium façade, looks highly dynamic in its three dimensions and gives the brand design, along with the dynamic movement of the athletes, not only a contemporary appearance, but also an unmistakable identity which is highly recognisable.

— Juryrapport German Design Awards

Sportcampus Zuiderpark.009
Sportcampus Zuiderpark.010

contact

Ook een nieuwe dynamische visuele identiteit?
Send an email
eric
  • Eric van den Wildenberg
  • Head of Campaign / Head of Design Management
  • +31 6 38 7165 44

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail