HEMA

HEMA zorgverzekering

HEMA en Total Design lanceren een nieuwe campagne voor de HEMA zorgverzekering met een wel héél bijzondere klant.

  • Branding
  • Campagne

In oktober 2022 is de Geluksvogel-introductiecampagne van HEMA zorgverzekering live gegaan. De nieuwe campagne is primair gericht op het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook de huidige klanten mochten niet uit het oog verloren worden. Om potentiële klanten over de streep te trekken biedt HEMA klanten met een HEMA zorgverzekering 10% extra korting op bijna het gehele HEMA-assortiment. Zowel in de winkels als op hema.nl. Een benefit waarmee HEMA een unieke positie inneemt tussen de veelal op polis- en/of prijsvoorwaarden gerichte campagnes binnen de branche.

Met de personificatie in de vorm van de Geluksvogel creëerde Total Design een omnichannel campagneconcept dat aansluit bij de nieuwe HEMA-branding. De campagne weet op een toegankelijke manier aandacht te vragen voor de HEMA zorgverzekering tijdens de voor zorgverzekeringen belangrijkste oriëntatieperiode van het jaar.

Geluksvogel

HEMA introduceert een vaste klant: de Geluksvogel. In de campagne laat de Geluksvogel veelvoorkomende pechmomenten uit het dagelijks leven zien. Want zelfs een geluksvogel heeft weleens pech. Zo maken we de doelgroep op een laagdrempelige manier bewust van het belang van een zorgverzekering die bij je past. We gaan allemaal immers weleens door onze rug of stoten te hard ons hoofd. Dan kan je maar beter verzekerd zijn bij een verzekeraar die je naast de pechmomenten ook wat leuks kan bieden. Met de HEMA zorgverzekering ben je niet alleen verzekerd van zorg, maar ook van 10% extra korting op heel veel producten van HEMA. Want je bent een geluksvogel of niet…

De Geluksvogel maakt het mogelijk om op een voor de doelgroep toegankelijke en herkenbare manier te communiceren. HEMA weet hiermee een over het algemeen wat minder populair onderwerp als verzekeringen op een sympathieke manier onder de aandacht te brengen, een manier die past bij HEMA.

De Geluksvogel is tot stand gekomen door een mooie samenwerking tussen Total Design en de designers van de Speelgoedafdeling van HEMA. De Geluksvogel is gemaakt op basis van stoffen en kleuren die passen bij het merk en aansluiting hebben met HEMA.

Leer ook de Geluksvogel kennen

De Geluksvogel is te zien in een digital-first campagne en zal de doelgroep in de aankomende maanden op de hoogte brengen van de voordelen die de HEMA zorgverzekering je biedt. In verschillende video’s en met diverse campagnevisuals die zijn doorvertaald in de HEMA-folder, instore, op social kanalen, op de website en met digital displays. Zo leren we de Geluksvogel steeds beter kennen.

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.