Gorilla IT

Perfect-fit technology die grenzen verlegt

Gorilla IT ontwerpt, ontwikkelt en levert IT waar organisaties verder mee komen. Hiermee leveren zij perfect-fit technology die grenzen verlegt. Met behulp van een gestructureerde aanpak en de scherpe inzichten van hun ervaren team, kunnen ze de IT-vraagstukken van een klant snel in kaart brengen en realiseren en implementeren ze de perfecte oplossing. Alleen de branding oplossingen lieten nog op zich wachten.

  • Merkstrategie
  • Merkidentiteit
  • Brand Story
  • Branding
  • Visuele Identiteit
  • Campagne
  • Digital Strategy
  • IT Architectuur
  • UX / UI Design

Integrale rebranding

Gorilla IT was een goedlopende organisatie die op zoek was naar professionele groei. Zowel intern als extern. Na een eerdere samenwerking op een andere klant vroegen ze Total Design hun bedrijf te herpositioneren en hier een passende branding en visuele identiteit bij te ontwikkelen. Van een merkstrategie tot de ontwikkeling van de website, en alles hier tussenin.

Professionele ontwikkeling

Met behulp van een aantal inhoudelijke sessies zijn we samen met Gorilla IT tot de kern van hun merk gekomen. Dit was het startpunt van de nieuwe positionering en het branding traject. De positionering vormde ook het begin van een bedrijfsformule die richting gaf aan het portfolio, hun positie in de markt en sales.

Een nieuw perspectief

De nieuwe brandstory bood richting aan de organisatie en zorgde ervoor dat medewerkers zich in de organisatie herkennen.

Een scherpe vondst uit de ruimtevaart vertegenwoordigde Gorilla IT perfect. Zo werd in de jaren 60 bij ruimtemissies met de woorden ‘All systems go!’ aangegeven dat alle systemen die cruciaal waren voor de missie foutloos functioneerden. Precies wat Gorilla IT ook dagelijks voor haar klanten doet.

De brand story bood een hele nieuwe blik op de communicatie met (potentiële) klanten. Vanaf nu bekeek Gorilla IT alles vanuit het perspectief van de klant in plaats vanuit eigen diensten. All systems go! Werd hierdoor ook hun pay-off. De verbinding tussen de werelden van de klanten en de business van Gorilla IT was hiermee gemaakt.

Meer dan modulair

Een drukbezochte creatieve sessie en een spannende brand story boden het startpunt van de ontwikkeling van de nieuwe visuele identiteit. Eerlijk is eerlijk, makkelijk was het niet. Hoe visualiseer je een organisatie die voor niet IT-experts behoorlijk complexe processen en diensten levert? Het logo bood het eerste inzicht en werd een natuurlijke vertegenwoordiging dicht bij huis. Binnen het logo lees je ‘IT’ maar als je verder kijkt zie je ook een gorilla in een kenmerkende positie. Dit visualiseert de leiderschapspositionering van Gorilla IT en impliceert ook dat problemen op een krachtige maar eenvoudige manier kunnen worden opgelost.

De unieke vormelementen en kleuren werden gebaseerd op de USP’s van de organisatie en drukken daarmee alle voordelen uit zonder hier een woord over te hoeven zeggen. De nadruk op de iconen helpt Gorilla IT haar processen, modellen en diensten met behulp van wat wij noemen ‘grafische storytelling’ makkelijk aan haar doelgroep uit te leggen.

De persoonlijke fotografiestijl, opvallende kleuren en daarnaast de strakke infographic- en icoonstijl zorgen voor een perfecte combinatie van serieuze business en speelse samenwerkingen. Het past daarmee perfect bij de interne mentaliteit van de organisatie: work hard play hard. Het resultaat? Een identiteit waar zowel de veelal jonge medewerkers en de ervaren CEO- en CFO-doelgroepen zich mee kunnen identificeren.

De meer dan modulaire visuele identiteit heeft een sterk digital-first karakter. Zo is het font geselecteerd op basis van een prettige leeservaring voor Developers en geven de niet 100% witte en zwarte primaire kleuren van het logo een gebruiksvriendelijke schermervaring voor iedereen. Dit maakt het een slimme branding voor een slimme organisatie.

Toegankelijke expertise

De visuele identiteit is uitgewerkt op diverse middelen, van een PowerPoint pitch-template tot diverse social media-assets en website-designs, waarbij de website het belangrijkste touchpoint is.
Het geldt niet alleen als een visitekaartje, maar is daarnaast ook een belangrijk onderdeel in de salesstrategie. Het was belangrijk om de juiste chemie te vinden tussen het expertiseniveau aan de ene kant en het uitnodigende en toegankelijke karakter van Gorilla IT en haar diensten aan de andere kant. Met behulp van digitale strategische sessies wisten we de essentie en de doelstelling van de website vast te leggen en gingen we op zoek naar de juiste inzichten voor zowel het design als voor de content.

Voor de teksten konden worden geschreven werd er eerst een bijzondere tone of voice ontwikkeld. En waar de visual identity een representatie werd van de USP’s, werd de tone of voice een directe doorvertaling van de waarden van Gorilla IT. Hierdoor werd het niet alleen perfect afgestemd op de wensen van de beoogde doelgroep maar voelt het ook heel authentiek en passend. Vanaf nu klonk Gorilla IT helder, toegankelijk en als een leider in de IT-branche.

Na iedere sessie en presentatie van TD werd onze samenwerking beter. Er werd naar ons geluisterd en we werden uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Het eindresultaat is voor al onze medewerkers en klanten een goede presentatie van Gorilla IT. Een resultaat waar we supertrots op zijn. Het was een feest om samen met het team van TD te groeien naar een volwaardig merk en een integrale uitstraling van ons bedrijf.

— Theo Schrammeijer, Executive Partner Gorilla IT

Startpunt voor sales

De website vertegenwoordigt de belangrijkste doelstellingen van Gorilla IT en is gericht op de belevingswereld van haar doelgroep. Het geeft voldoende interessante informatie weg en nodigt uit om met Gorilla IT in gesprek te gaan. De door ons ontwikkelde visuele identiteit en de UX/UI designs zijn passend in WordPress geïmplementeerd en geven een unieke inkijk in de wereld van Gorilla IT. Van haar werkwijze en succesverhalen tot een indruk van de organisatie als werkgever.
Het development van de website is in samenwerking tussen TD en Gorilla IT tot stand gekomen, en werd samen met de inrichting van het kantoor de plek waar de visuele identiteit voor het eerst echt tot leven kwam.

Het resultaat mag er zijn, en we zijn ervan overtuigd dat deze volledige rebranding van de organisatie en de door Total Design ontwikkelde formule, ons voorstel voor een effectieve mediastrategie en uitkomsten van een creatieve content brainstorm voor nog meer succes in de toekomst gaan zorgen.

Ook benieuwd naar alle details van deze case die je nog niet op deze pagina hebt kunnen lezen?
Kijk dan eens op de gloednieuwe website van Gorilla IT: www.gorillait.nl

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.