Sanquin

For You. For Me. For Life.

Een nieuwe merkpositionering die laat zien dat Sanquin zoveel meer is dan alleen een bloedbank. Sanquin is de Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor de bloedvoorziening in Nederland. Samen met zo’n 400.000 donors redden zij jaarlijks zo’n 80.000 levens. Maar er is meer. Sanquin biedt complexe diagnostiek en reagentia, en is een hoogwaardig onderzoeksinstituut. Sanquin staat midden in de samenleving, en net als die samenleving, verandert ook Sanquin. In nauwe samenwerking met Sanquin heeft Total Design bijgedragen aan deze transitie.

  • Positionering
  • Branding
  • Communicatie

Sanquin is in de volksmond vooral bekend als ‘de Bloedbank’. Het werven van nieuwe donors springt in de media vaak het meest in het oog. Maar inmiddels breekt een nieuw tijdperk aan. Voor de toekomst richt Sanquin zich ook op preventieve gezondheidszorg.

Sanquin_02

Wetenschappelijk donorschap noemt Sanquin die ontwikkeling. De organisatie werkt hard aan manieren om haar unieke kennis in te zetten voor gezondheid in de brede zin. Zo krijgen donors (die dat wensen) straks meer informatie over hun eigen gezondheid, maar kun je als donor ook bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar preventie. Ook in collectief opzicht is dat goed: het draagt bij aan de efficiency in de gezondheidszorg. En dat zorgt er weer voor dat onze zorg betaalbaar blijft. Een waardevolle ontwikkeling dus, voor mens én maatschappij.

Sanquin_03
Sanquin_03

Dat vraagt om een sterk merk dat we in nauwe samenwerking met Sanquin hebben ontwikkeld. Het merk is eenduidig, consistent en herkenbaar. Zoals Apple en Nike. Dat zijn de voorbeelden in de merkontwikkeling van Sanquin. Zoals je Nike associeert met sport, moet je in de toekomst Sanquin spontaan koppelen aan een vitale samenleving en een gezonde leefstijl.
For Life.

TD-Sanquin-Sqn-Billboard[56]
Sanquin is niet alleen een belangrijke organisatie voor de medische sector, die in actie komt voor het redden van levens en het genezen van patiënten. We richten ons ook op de gezondheid van Nederland en preventieve geneeskunde. Dat is een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe strategie en branding. Bij die ‘beeldvorming’ helpt Total Design ons enorm.

— Tjark Tjin-A-Tsoi – CEO en voorzitter RvB Sanquin

Meer weten over deze case? Neem contact op met Sieds!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.