Essange Reagents

Essange Reagents

Sanquin Reagents levert een essentiële bijdrage aan de patiëntenzorg door de ontwikkeling en productie van bloedgroep- en immuunreagentia, noodzakelijke materialen voor onder meer diagnostisch onderzoek en geneesmiddelen ontwikkeling. In 2022 werd Sanquin Reagents overgenomen door Gilde HealthCare en is nu klaar om de volgende stappen te zetten als internationale producent. Zij streven naar een leidende positie in reagensontwikkeling met als hoger doel patiënten te helpen. Daarom had Sanquin Reagents een nieuwe naam en een nieuwe visuele identiteit nodig.

  • Visual Identity
  • UX/UI Design
  • Web development

Naamgeving

Total Design werkte samen met naamgevingspecialist Globrands en de klant aan een internationale stand-alone naam met een link naar Sanquin. Na dit proces werd Essange Reagents als winnende naam gekozen. Door ‘sang’ te verwerken, bleef de oorsprong van Sanquin behouden. Essange Reagents communiceert duidelijk het belang van bloed voor het menselijk leven. De naam straalt autoriteit uit, maar geeft met zijn zachte klank ook het vriendelijke, betrouwbare en menselijke karakter van de organisatie weer. Het toont de passie en trots van de mensen die dit impactvolle werk doen. Met deze toekomstbestendige naam is Essange klaar om verder te gaan en haar bijdrage aan de patiëntenzorg voort te zetten.

Logo

Voor het logo hebben we vooral de cirkel gebruikt. Het heeft een zachte en vriendelijke vorm, zoals de klank van de naam, terwijl het ook een nauwkeurig karakter heeft. Bovendien hebben de meeste letters in de naam ronde vormen, vooral in kleine letters. Voor het logo en de communicatietypografie is de keuze gemaakt voor het vrij beschikbare Google-lettertype Poppins, vanwege de ronde vormen en het vriendelijke uiterlijk. Met behulp van zowel ronde als rechte vormen hebben we een symbool ontworpen in combinatie met het woordmerk. De rode cirkel staat voor bloed en de negatieve druppelvorm staat voor reagentia.

Kleuren

Het kleurenpalet is eenvoudig gehouden en bestaat voornamelijk uit zwart en wit. Hoewel de rode kleur van bloed in het logo voorkomt, wordt deze niet gebruikt om andere onderdelen te kleuren. De meeste kleuren zijn afkomstig van het visuele element en de fotografie. In uitzonderlijke gevallen kan de kleur oranje worden gebruikt voor een element dat zich moet onderscheiden.

Visueel element

De visuele communicatie van Essange Reagents bestaat uit abstracte weergaven van vloeibare ingrediënten in combinatie met bloed. De afzonderlijke elementen vormen samen een palet waarmee diverse composities kunnen worden gemaakt. Het rode element, dat bloed voorstelt, blijft altijd een constant onderdeel van de composities. Het tweede element kan een van de andere kleuren zijn. De eerste gebruikte kleurencombinatie is rood en oranje, wat een visuele verbinding legt met het merk Sanquin, waaruit Essange Reagents is voortgekomen.

Fotografie

De vloeibaarheid van de beeldtaal is vastgelegd in de fotografie door het gebruik van langere sluitertijden en het creëren van een sterk diepte-effect. De primaire focus van de fotografie ligt op de mensen die bij Essange Reagents werken. Zij zijn gefotografeerd tijdens hun werk, in interactie met elkaar of tijdens het uitvoeren van een specifieke handeling, om hun passie en autoriteit over te brengen.

UX/ UI Webdesign

Vanwege de integratie van de vorige website in de corporate website van Sanquin, moesten we een nieuwe stand-alone website ontwerpen en ontwikkelen. Na het uitvoeren van onderzoek naar de interessante webpagina’s gingen we over tot het schrijven van een functioneel ontwerp en een overzicht van de technische functionaliteit, terwijl we tegelijkertijd een designsysteem creëerden op basis van de nieuwe merkidentiteit.

Na afronding hiervan hebben we een volledige UI ontworpen bestaande uit page builder componenten en vaste pagina sjablonen. Ons doel was de klant de vrijheid te geven om zijn eigen basis content pagina’s te bouwen, terwijl de consistentie van de overzichts- en productdetail pagina’s behouden bleef. Zo konden bezoekers belangrijke informatie altijd op dezelfde plek vinden, ongeacht de pagina waarop ze zich bevonden.

Web Ontwikkeling

We hebben de front-end van de website volledig op maat ontwikkeld op basis van het UI-ontwerp met behulp van het Bootstrap-framework. Om een gebruiksvriendelijk content management systeem te bieden, zoals gevraagd door de klant, hebben we een WordPress back-end geïntegreerd.

Een van de grootste uitdagingen tijdens het ontwikkelingsproces was het omgaan met een groot aantal PDF-bestanden die door het contentteam van de klant aan het juiste product moesten worden gekoppeld en correct moesten worden gecategoriseerd. Om dit op te lossen, maakten we het mogelijk om alles rechtstreeks vanuit de mediabibliotheek te beheren, zonder elke productpagina afzonderlijk te hoeven bezoeken.

Total Design heeft voor ons een sterke huisstijl gecreëerd die perfect aansluit bij onze kernwaarden.

— Harry Bos, CEO Essange Reagents

Do you want your brand to be recognizable as well as distinctive? Get in touch with Henriette!