Radboud Universiteit

een universiteit met een boodschap

De Radboud Universiteit kiest voor een nieuwe positionering met de centrale boodschap om een bijdrage te willen leveren aan een betere wereld. In plaats van gericht werven van wetenschappers en studenten middels een focus op eigen specialisme, kiest De Radboud Universiteit voor een integrale en positionerende boodschap. De boodschap ‘Je bent nodig’ komt tot uiting in de nieuwe strategie ‘A significant Impact’ en een korte film met de look en feel van een spannende Hollywood trailer. Getoond in bioscopen in Nederland waar de bezoekers stil van worden. 

Case-RU-Campagne-2

compleet nieuwe positionering

Vaak vraagt een klant om een bepaald product of dienstverlening, maar komen we er gaandeweg gezamenlijk achter dat iets anders nodig is. Zo ook bij Radboud Universiteit. De vraag was een wervingscampagne in aanloop naar het nieuwe academische jaar, de universiteit is nu na zes maanden compleet opnieuw gepositioneerd.

een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen

De Radboud Universiteit draagt sinds haar oprichting in 1923 bij aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Met oog voor ethische vraagstukken en de maatschappelijke gevolgen van onderzoek, is de universiteit actief op vele wetenschapsgebieden, waarbij onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden zijn.

Case-RU-Campagne-3

de nieuwe strategie: ‘A significant impact’

Waar veel universiteiten verkondingen hoe goed en groot ze zijn met veel borstklopperij, komt Radboud met een boodschap dat uitgaat van respect in elkaars kunnen. Waarbij beide partijen elkaar kunnen vinden en herkennen. Radboud zegt namelijk dat juist de hoogleraren en studenten goed en groot zijn en vooral ‘heel erg nodig’. Nodig om de wereld te verbeteren, gezien de wereld vandaag de dag grote uitdagingen het hoofd te bieden heeft.

‘Je bent nodig’

‘Je bent nodig’ is niet zomaar een wervingscampagne. Het staat voor een groter gebaar, een groter idee, vanuit Radboud Universiteit. Omdat de samenleving staat voor complexe uitdagingen die vragen om interdisciplinaire samenwerking kiest de Radboud Universiteit nadrukkelijk voor sterke disciplines in de breedte, samenwerking tussen de disciplines en krijgt duurzaamheid een prominente plek in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Samen kan het verschil worden gemaakt. Zo worden niet alleen de verschillende studies in samenhang belicht, maar positioneert Radboud zich als een universiteit met een groter doel voor ogen.

spannende blockbuster

‘Een wereld waar we steeds meer van vragen, vraagt om mensen die willen bijdragen. Vanuit een eigen specialiteit, voor een gezamenlijk doel’. De nieuwe positionering komt tot uiting een bioscoopfilm van twee minuten dat de look and feel heeft van een trailer van een spannende Hollywood film. De film is tezamen met kunstenaarsduo Persijn Broersen & Margit Lukács bedacht. Met hen is een vervreemdend en kunstzinnig resultaat gemaakt dat past bij De Radboud Universiteit en de doelgroep. De campagne als geheel is samen met onze partner Gloed Communicatie tot stand gekomen.

De resultaten van de campagne liegen er niet om, zo hebben inmiddels al 400,000 bioscoopbezoekers de trailer gezien en hebben 421.094 mensen de video online gezien.

pter Schermafbeelding 2019-09-19 om 14.31.44
34,706

mensen bezochten de campagene pagina jebentnodig.nl

contact

Behoefte aan een wervingscampagne? Of een nieuwe positionering?
mail Martijn
Martijn
  • Martijn Arts
  • Partner / Head of Innovation
  • (+31) 06 21 26 78 98

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail