Radboud Universiteit

Een universiteit met een boodschap

In plaats van een klassieke wervingscampagne kiest Radboud Universiteit voor een compleet nieuwe en gedurfde positionering. Deze komt tot uiting in een korte film met de look en feel van een spannende Hollywood trailer.

Compleet nieuwe positionering

Vaak vraagt een klant om een bepaald product of dienstverlening, maar komen we er gaandeweg gezamenlijk achter dat iets anders nodig is. Zo ook bij Radboud Universiteit. De vraag was een wervingscampagne in aanloop naar het nieuwe academische jaar, de universiteit is nu na zes maanden compleet opnieuw gepositioneerd.

Een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen

De Radboud Universiteit draagt sinds haar oprichting in 1923 bij aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Met oog voor ethische vraagstukken en de maatschappelijke gevolgen van onderzoek, is de universiteit actief op vele wetenschapsgebieden, waarbij onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden zijn.

De nieuwe strategie: ‘A significant impact’

In plaats van gericht werven van wetenschappers en studenten middels een focus op eigen specialisme, waarbij veel universiteiten vaak verkondingen hoe goed en groot ze zijn, draait Radboud het om. De hoogleraren en studenten zijn juist goed en groot en ‘heel erg nodig’. Helemaal in de wereld waar we nu in leven. De boodschap luidt dan ook: ‘Je bent nodig’, met andere woorden – jij hebt het in je om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

‘Je bent nodig’

‘Je bent nodig’ is niet zomaar een wervingscampagne. Het is onderdeel van de nieuwe integrale positionering en staat voor een groter gebaar, een groter idee, vanuit Radboud Universiteit. Omdat de samenleving staat voor complexe uitdagingen die vragen om interdisciplinaire samenwerking kiest de Radboud Universiteit nadrukkelijk voor sterke disciplines in de breedte, samenwerking tussen de disciplines en krijgt duurzaamheid een prominente plek in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Samen kan het verschil worden gemaakt. Zo worden niet alleen de verschillende studies in samenhang belicht, maar positioneert Radboud zich als een universiteit met een groter doel voor ogen.

Spannende blockbuster

‘Een wereld waar we steeds meer van vragen, vraagt om mensen die willen bijdragen. Vanuit een eigen specialiteit, voor een gezamenlijk doel’. De nieuwe positionering komt tot uiting in een bioscoopfilm van twee minuten dat de look and feel heeft van een trailer van een spannende Hollywood film. De film is tezamen met kunstenaarsduo Persijn Broersen & Margit Lukács bedacht. Met hen is een vervreemdend en kunstzinnig resultaat gemaakt dat past bij Radboud Universiteit en de doelgroep.

De campagne als geheel is samen met onze partner Gloed Communicatie tot stand gekomen.

De resultaten van de campagne liegen er niet om, zo hebben inmiddels al 400.000 bioscoopbezoekers de trailer gezien en hebben 421.094 mensen de video online gezien.

34,706

mensen bezochten de campagene pagina jebentnodig.nl

Lef, groots denken, hilariteit en kippenvel en dat in samenwerking omgezet naar realistische, pragmatische concepten, campagnes en oplossingen met impact. Dat krijg je intern als organisatie nooit alleen voor elkaar. En dat maakt elke meeting met Total Design tot een hoogtepunt van die betreffende week.

— Pim van Zanen – Divisie directeur Marketing & Communicatie Radboud Universiteit

  • Een universiteit met een boodschap

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.