Qurin

Een revolutie in kankerdiagnostiek

Qurin is een innovatief bedrijf dat een nieuwe methode heeft ontwikkeld om vroegtijdig kanker op te sporen. Qurin gebruikt een urinetest die de aanwezigheid en het type van kanker kan bepalen met een hoge nauwkeurigheid en gevoeligheid. Qurin wil mensen via deze urinetest veel leed besparen, en ze een betere kans geven om kanker te overleven en te genezen.

  • Positionering
  • Strategie
  • Branding
  • Communicatie

Uitdaging

Qurin heeft samen met Total Design een krachtig merk ontwikkeld dat de missie en visie uitdraagt. De onderneming wil zich profileren als een pionier en een leider in de markt van kankerdiagnostiek, die vaak als ingewikkeld, duur en traag wordt gezien. Qurin wil een merk zijn dat mensen hoop, vertrouwen en zekerheid geeft en dat artsen en patiënten ondersteunt in hun strijd tegen kanker.

Positionering

Total Design heeft Qurin gepositioneerd als een innovatieve, creatieve en toegankelijke partner voor kankerpreventie en -behandeling. Qurin is geen ‘klinisch’ laboratorium, maar een praktische en ‘persoonlijke’ oplossing die mensen helpt om hun gezondheid in eigen hand te nemen en te houden. Die betrokkenheid zie je bijvoorbeeld terug in de statements van de betrokken wetenschappers. Iedereen die zich zorgen maakt over kanker, ongeacht zijn risico, leeftijd of achtergrond kan rekenen op de mensen van Qurin.

Creatief concept

Total Design heeft een modern en minimalistisch ontwerp gemaakt voor Qurin, dat de eenvoud en de effectiviteit van hun test weerspiegelt. Het logo van Qurin bestaat uit een gestileerde Q, die symbool staat voor een blaas en een pipet. De naam Qurin is een creatieve samenvoeging van quest, cure en urine. De tagline van Qurin is ‘Nieuwe wegen naar genezing’. Zo is de betekenis van de organisatie op een treffende en bijzondere manier uitgewerkt.

De website van Qurin is helder, informatief en gebruiksvriendelijk. De website bevat onder andere een uitleg over de test, geeft het proces op een eenvoudige wijze weer, laat de wetenschappers op een persoonlijke wijze hun visie geven op de toekomst en geeft een doorkijkje naar de toekomst. De website maakt gebruik van rustige kleuren, duidelijke foto’s en strakke typografie. De tone of voice van Qurin is professioneel, persoonlijk en optimistisch.

Het resultaat

Qurin heeft een unieke identiteit gekregen die zowel het specialisme als de menselijkheid laat zien. Qurin wil een positieve impact maken op de markt én de maatschappij. Qurin helpt duizenden mensen om vroegtijdig kanker op te sporen en te behandelen. Zo is ‘Nieuwe wegen naar genezing’ al een flink eind op weg…

Qurin ontwikkelt revolutionaire technologieën en producten die kanker al in een veel vroeger stadium opsporen. Pijnloos, snel en goedkoop. Zo kunnen we miljoenen mensen een lijdensweg besparen, en de maatschappij behoeden voor een financieel infarct. Dat moet en kan lukken, met nieuwe ideeën en een 180° andere visie. Niet alleen op diagnostiek, maar op alle facetten van de keten. Dat is een belangrijk uitgangspunt voor de nieuwe strategie en branding.

— Otto P. Brandt - CEO Qurin

Meer weten over deze case? Neem contact op met Sieds!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.