HEMA

een nieuw gezicht voor HEMA

De oer-Hollandse keten wordt voortdurend uitgedaagd door nieuwe spelers op de markt. Mede dankzij een nieuwe merkidentiteit en communicatiestijl is HEMA nog steeds het meest populaire merk van Nederland.

Hema_case_landscape_5b

goede kwaliteit, bijzondere vormgeving en vriendelijke prijs

HEMA is een van oorsprong Nederlandse keten van warenhuizen met bijna 800 vestigingen in negen landen. Het assortiment is vrijwel geheel speciaal voor HEMA geproduceerd. De producten voor dagelijks gebruik kenmerken zich door hun kwaliteit, bijzondere vormgeving en vriendelijke prijs.

bijzondere eenvoud

Uitgangspunt voor al het creatieve werk was de merkessentie: bijzondere eenvoud. Alles dat werd bedacht werd eerst daar tegenaan gehouden. Zo is er een enorme verscheidenheid aan middelen gemaakt. Van de grafische aankleding van winkels en het hoofdkantoor tot en met honderden verpakkingen en alle mogelijke interne en externe communicatie uitingen. Door de sterke en tot de verbeelding sprekende merkessentie was het mogelijk om een grote vrijheid te nemen, zonder dat de herkenbaarheid van het merk verloren ging.

Hema_case_landscape_2
Hema_case_landscape_7b

van statisch logo naar flexibel label

Uiteindelijk is er een totaal nieuwe visuele identiteit ontwikkeld, inclusief het logo. Het oude logo was te statisch en kon niet flexibel worden toegepast. Door meer kleuren toe te staan is het corporate logo veel meer een communicatielabel geworden, dichter bij de klant. Een bijkomend voordeel hiervan was dat er voor verpakkingen nu geen extra drukgang meer nodig was. Het logo kan nu gewoon meekleuren. Dit heeft onmiddellijk geleid tot enorme besparingen.

kleurrijker en kostenbesparend

Met de nieuwe visuele identiteit heeft HEMA een grote stap vooruitgezet: moderner, eigener en kleurrijker. Alle uitingen tellen nu veel meer bij elkaar op, zonder dat in- en externe bureaus creatief worden beperk. In tegendeel, de nieuwe merkidentiteit Van HEMA daagt juist uit om continue te blijven vernieuwen.

Hema_case_square_6 Hema_case_square_5
Hema_case_landscape_8
We zijn nu meer HEMA dan voorheen

— René Repko, voormalig CMO Hema

Hema_case_square_11 Hema_case_square_10
Hema_case_square_12 Hema_case_square_9
Hema_case_header2

awards

Voor de rebranding zijn meerdere awards gewonnen - drie ADCN Awards en een Dutch Design Award.

Hema_case_landscape_3b
Hema_case_landscape_10
Hema_case_landscape_11

contact

Een nieuw gezicht net als HEMA?
mail Hugo
Hugo van den Bos
  • Hugo van den Bos
  • Partner / Head of Branding
  • (+31) 06 51 14 11 36

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail