Dutch Greenhouse Delta

Platform van wereldspelers op het gebied van de glastuinbouw

Dutch Greenhouse Delta is het initiatief van de Gemeente Westland en een aantal internationale tuinbouwbedrijven. Het platform is opgericht om antwoord te geven op de steeds dringender vraag, de grote bevolkingscentra in de wereld te voor zien van voldoende vers, veilig en gezond voedsel.

Steden worden steeds groter
In 2025 woont 80 procent van de wereldbevolking in stedelijke gebieden, waarvan 15% in de 10 grootste stedelijke gebieden ter wereld.

Silicon Valley van de glastuinbouw
Nederland is na de VS de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld. De glastuinbouw neemt hiervan 30% voor haar rekening. Nederland heeft op het gebied van de glastuinbouw dan ook een uniek ecosysteem met haar kassenbouwers, installatiebedrijven, IT-bedrijven, zaadveredelaars, telers en onderzoeksinstituten. Het Westland wordt internationaal zelfs gezien als het Silicon Valley van de glastuinbouw. Deze kennis is hard nodig en de enorme behoefte aan totale voedseloplossingen vraagt om een veel intensievere samenwerking tussen verschillende private en publieke partijen.

Samenwerken en internationale zichtbaarheid
Dutch Greenhouse Delta is in het leven geroepen om de noodzakelijke samenwerking te versterken en Nederland nog duidelijker op de kaart te zetten als expert op het gebied van glastuinbouw en als partner bij de enorme voedselvraagstukken die wereldwijd spelen.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Hugo!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.