AIMMS

een designinjectie in een technisch bedrijf

AIMMS is marktleider op het gebied van software om logistieke netwerken te optimaliseren en bedient klanten als Heineken, EasyJet en Nike. Door het optimaliseren van de software met gebruiksvriendelijke functies en een aantrekkelijk design wordt er 40% meer tijd gespendeerd in de software.

AIMMS-WebUI

marktleider in geavanceerde optimalisatiesoftware

Dertig jaar geleden begon AIMMS met het maken van software om wiskunde toe te passen op complexe bedrijfsprocessen en zo de resultaten te optimaliseren. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van Prescriptive Analytics software. Hoewel de onderliggende technologie van AIMMS ongeëvenaard is, voldeed de interface en de User Experience (UX) van de applicaties niet meer aan de verwachting van hedendaagse gebruikers.

heldere en intuïtieve interface

Op basis van een lange termijn innovatie roadmap zijn interface-componenten bedacht, ontworpen en geïmplementeerd, zoals de ‘AIMMS-knop’. Deze ontketent de wiskundige kracht van de software en produceert de meeste waarde voor gebruikers.

In het verleden hadden gebruikers veel technische kennis nodig om de software goed te kunnen gebruiken. Door de helderdere en intuïtievere interface is AIMMS’ software toegankelijk voor steeds meer gebruikers, in lijn met de merkbelofte van ‘Democratisering Analytics’.

AIMMS-Interface-1
UX

sterk verbeterd

De gebruikers van de software en apps van AIMMS hebben sinds de optimalisatie een veel betere ervaring dan voorheen.

AIMMS-TotalDesign-02

gebruikerservaring en gemak voorop

Na twee jaar intensieve samenwerking heeft de software van AIMMS een totaal nieuwe ervaring, met meer gebruiksvriendelijke features en een aantrekkelijk uiterlijk. Als er nieuwe applicaties worden ontwikkeld, dan wordt er vanaf het begin nagedacht over gebruikerservaring en gebruiksgemak.

Alle UI-componenten en design principes zijn vastgelegd in het AIMMS Design System, zodat developers er gebruik van kunnen maken om de UX van applicaties naar een hoger niveau te brengen. Hierdoor kunnen klanten die applicaties bouwen met de AIMMS-technologie, zoals Shell en FujiFilm, profiteren van een beter design.

AIMMS-DesignSystem
De samenwerking met Total Design was vanaf de eerste dag fantastisch. Het team begreep meteen wat nodig was en kwam met concrete en innovatieve ideeën die de waarde van onze producten zal verhogen. De eerste resultaten zijn zeer positief.

— Gertjan de Lange, product owner AIMMS

AIMMS-TotalDesign-03

We werken op dagelijkse basis samen met AIMMS om de software verder te ontwikkelen en nog meer bedrijven toegang te geven tot de wiskundige power om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

contact

Ook een meer toegankelijke user experience?
mail Jan
jan profielfoto foto JKK
  • Jan Kranendonk
  • Head of UX
  • (+31) 06 20 50 06 64

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail