AIMMS

AIMMS dankzij UX meer tevreden klanten

Wij ontwikkelden een toegankelijke user experience voor AIMMS, marktleider op het gebied van optimalisatiesoftware met klanten als Heineken, EasyJet en Nike. Gevolg: 40% meer tijdbesteding in de software.

  • UX Design
  • Innovatie roadmap
  • UI Design

Marktleider in geavanceerde optimalisatiesoftware

Dertig jaar geleden begon AIMMS met het maken van software om wiskunde toe te passen op complexe bedrijfsprocessen en zo de resultaten te optimaliseren. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van Prescriptive Analytics software. Hoewel de onderliggende technologie van AIMMS ongeëvenaard is, voldeed de interface en de User Experience (UX) van de applicaties niet meer aan de verwachting van hedendaagse gebruikers.

helder en intuïtief interface design

Op basis van een lange termijn innovatie roadmap zijn interface-componenten bedacht, ontworpen en geïmplementeerd, zoals de ‘AIMMS-knop’. Deze ontketent de wiskundige kracht van de software en produceert de meeste waarde voor gebruikers.

In het verleden hadden gebruikers veel technische kennis nodig om de software goed te kunnen gebruiken. Door de helderdere en intuïtievere interface is AIMMS’ software toegankelijk voor steeds meer gebruikers, in lijn met de merkbelofte van ‘Democratisering Analytics’. Door het optimaliseren van de software met gebruiksvriendelijke functies en een aantrekkelijk design wordt er 40% meer tijd gespendeerd in de software.

UX

sterk verbeterd

De gebruikers van de software en apps van AIMMS hebben sinds de optimalisatie een veel betere ervaring dan voorheen.

Gebruikerservaring en gemak voorop

Na twee jaar intensieve samenwerking heeft de software van AIMMS een totaal nieuwe ervaring, met meer gebruiksvriendelijke features en een aantrekkelijk uiterlijk. Als er nieuwe applicaties worden ontwikkeld, dan wordt er vanaf het begin nagedacht over gebruikerservaring en gebruiksgemak.

Alle UI-componenten en design principes zijn vastgelegd in het AIMMS Design System, zodat developers er gebruik van kunnen maken om de UX van applicaties naar een hoger niveau te brengen. Hierdoor kunnen klanten die applicaties bouwen met AIMMS-technologie, zoals Shell en FujiFilm, profiteren van een beter design.

De samenwerking met Total Design was vanaf de eerste dag fantastisch. Het team begreep meteen wat nodig was en kwam met concrete en innovatieve ideeën die de waarde van onze producten zal verhogen. De eerste resultaten zijn zeer positief.

— Gertjan de Lange, product owner AIMMS

We werken op dagelijkse basis samen met AIMMS om de software verder te ontwikkelen en nog meer bedrijven toegang te geven tot de wiskundige power om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Martijn!

Martijn Arts

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.