Arbeidsmarkt InZicht

een dashboard met een verhaal

Door het minder technisch, meer gebruiksvriendelijk en meer verhalend maken van het digitale dashboard van onderzoeksbureau Etil is het aantal klanten verhoogd van twee naar zes en spenderen bezoekers vier keer langer op de site.

AiZ_overview

een nieuw dashboard

Etil is een onderzoeksbureau met regionale overheden en semioverheden als MKB Nederland als klant. Zij voorzien klanten van informatie op het gebied van de arbeidsmarkt. Het huidige dashboard Arbeidsmarktdashboard.nl. was te technisch en niet gebruikersvriendelijk. Daarom de volgende stap naar een geoptimaliseerd dashboard.

van data naar impact

Alleen delen van data is niet voldoende. Data moet persoonlijk relevant worden gemaakt. Van data naar informatie naar inzicht naar impact. Niet enkel tellen, maar vertellen. Het uitgangspunt voor het nieuwe dashboard, waar verhalen worden ondersteund door grafieken en andersom. En die redacteuren simpel kunnen toevoegen aan het dashboard en toegankelijk zijn voor het grote publiek.

AIZ-Robots-square

meer tijd op de website

Op het nieuwe platform blijven bezoekers vier keer langer dan op het vorige platform. De aandacht van bezoekers wordt dus langer vastgehouden waardoor Etil beter contact heeft met bezoekers.

arbeid_inzicht_square_6
+300%

Nieuwe klanten

Het platform is initieel ontwikkeld in samenwerking met twee provincies. Op dit moment maken vijf provincies en drie regio’s gebruik van het platform. Het platform is schaalbaar naar meer provincies of gemeenten, maar ook aanpasbaar om maatwerk te kunnen leveren voor specifieke regio’s of use cases.

een nieuwe handelsnaam en merk

Een nieuw dashboard vraagt om een nieuwe handelsnaam en merk. Zo is ArbeidsmarkInZicht ontstaan, met nieuwe bijbehorende huisstijl en social media campagnes.

ETIL-casevisuals-V1-190723_MH-07
linkedin_arbeidinzicht

contact

Met een digitaal dashboard (meer) meten en dus (meer) weten?
mail Jan
jan profielfoto foto JKK
  • Jan Kranendonk
  • Head of UX
  • (+31) 06 20 50 06 64

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail