Arbeidsmarkt InZicht

300% meer klanten voor Arbeidsmarkt InZicht

Dankzij een geoptimaliseerd dashboard en een nieuwe naam en merk is het aantal klanten van onderzoeksbureau Etil verhoogd en spenderen bezoekers vier keer langer op de site.

  • UX Design
  • Dashboard
  • Rebranding
  • Merkdesign

Een nieuw dashboard

Etil is een onderzoeksbureau met regionale overheden en semioverheden als MKB Nederland als klant. Zij voorzien klanten van informatie op het gebied van de arbeidsmarkt. Het huidige dashboard Arbeidsmarktdashboard.nl was te technisch en niet gebruikersvriendelijk en moest geoptimaliseerd worden.

Van data naar impact

Alleen delen van data is niet voldoende. Data moet persoonlijk en relevant worden gemaakt. Dan krijgt het impact. Dus niet alleen tellen, maar juist vertellen. Dit was het uitgangspunt voor het nieuwe dashboard, waar verhalen worden ondersteund door grafieken en andersom. Een andere voorwaarde voor de optimalisatie was dat redacteuren gemakkelijk content kunnen toevoegen en dat deze toegankelijk is voor het grote publiek.

Het digitale dashboard van Etil is nu minder technisch, meer gebruiksvriendelijk en meer verhalend. Hierdoor is het aantal klanten verhoogd van twee naar zes. Ook spenderen bezoekers nu vier keer meer tijd op de site dan voorheen.

meer tijd op de website

Op het nieuwe platform blijven bezoekers vier keer langer dan op het vorige platform. De aandacht van bezoekers wordt dus langer vastgehouden waardoor Etil beter contact heeft met bezoekers.

+300%

nieuwe klanten

Het platform is initieel ontwikkeld in samenwerking met twee provincies. Op dit moment maken vijf provincies en drie regio’s gebruik van het platform. Het platform is schaalbaar naar meer provincies of gemeenten, maar ook aanpasbaar om maatwerk te kunnen leveren voor specifieke regio’s of use cases.

Een nieuwe handelsnaam en merk

Een nieuw dashboard vraagt om een nieuwe handelsnaam en merk. Zo is ArbeidsmarkInZicht ontstaan, met nieuwe bijbehorende huisstijl en social media campagnes.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Martijn!

Martijn Arts

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.