Royal FloraHolland

Van coöperatie naar wereldbedrijf

Dankzij een volledige rebranding spreekt Royal FloraHolland niet alleen haar leden aan, maar de gehele markt en is het getransformeerd naar een herkenbaar en marktgericht wereldbedrijf.

Transformeren naar een op de marktgerichte dienstverlener

Ondanks een jaaromzet van 4,5 miljard euro wereldwijd communiceerde Royal FloraHolland als een coöperatie voornamelijk met en naar 4.500 leden. Om internationaal erkend en herkend te worden moest de branding van Royal FloraHolland onder handen genomen worden.

Het verleggen van de focus op leden naar de markt vraagt om een complete transitie van de organisatie, niet slechts een vernieuwing van de uiterlijkheden van de brand. Om die reden is gekozen om voort te bouwen op de Nederlandse kracht en trots van Royal FloraHolland. De kernwaarden slim, innovatief en ambitieus zijn centraal gesteld in de rebranding: “Royal FloraHolland: Flowering the world, seeding opportunities for members”.

Allover makeover

De nieuwe merkidentiteit en –ontwerp is in lijn met de nieuwe marktstrategie en komt tot uiting in het logo, fotostijl, iconografie, en de communicatie en digital touchpoints waaronder alle websites, apps, intranet en narrowcasting. Slechts een vierde van ons werk was gefinancierd uit het branding- en marketingbudget de rest vanuit IT, dienstverlening en strategie.

Dankzij de volledige rebranding spreekt Royal FloraHolland niet alleen haar leden aan, maar de gehele markt en is het getransformeerd van een intern gerichte coöperatie naar een herkenbaar en marktgericht wereldbedrijf.

Royal FloraHolland app design

Getransformeerde organisatie

Het resultaat is een compleet getransformeerde organisatie met een nieuwe naam, positionering, een beter productportfolio en een nieuwe on- en offline communicatie en profilering. En niet onbelangrijk, een nieuwe trots.

Kocht ik een dure rebranding of een zeer goedkope transformatie? Total Design leverde het laatste!

— Voormalig CEO Lucas Vos, Royal FloraHolland

Bloemen Floraworld

Meer weten over deze case? Neem contact op met Martijn!

Martijn Arts

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.