Royal FloraHolland

dure rebranding of goedkope transformatie?

Ondanks een jaaromzet van 4,5 miljard euro wereldwijd communiceerde Royal FloraHolland als een coöperatie voornamelijk met en naar 4.500 leden. Door de volledige rebranding spreekt de organisatie nu de gehele markt aan en transformeert het van een intern gerichte coöperatie naar een herkenbaar en marktgericht wereldbedrijf.

royal_floraholland_case_landscape_5

transformeren naar een op de marktgerichte dienstverlener

Het verleggen van de focus op leden naar de markt vroeg om een complete transitie van de organisatie, niet slechts een vernieuwing van de uiterlijkheden van de brand. Om die reden is gekozen om voort te bouwen op de Nederlandse kracht en trots van Royal FloraHolland die internationaal erkend en herkend wordt en wereldfaam met zich meebrengt. De kernwaarden slim, innovatief en ambitieus zijn centraal gesteld in de rebranding: “Royal FloraHolland: Flowering the world, seeding opportunities for members”.

allover makeover

De nieuwe merkidentiteit en –ontwerp is in lijn met de nieuwe marktstrategie en komt tot uiting in het logo, fotostijl, iconografie, en de communicatie en digital touchpoints waaronder alle websites, apps, intranet en narrowcasting. Slechts een vierde van ons werk was gefinancierd uit het branding- en marketingbudget de rest vanuit IT, dienstverlening en strategie.

royal_floraholland_case_landscape_2
Royal FloraHolland app design RoyalFloraHolland-WebsiteDesign
08

getransformeerde organisatie

Het resultaat is een compleet getransformeerde organisatie met een nieuwe naam, positionering, een beter productportfolio en een nieuwe on- en offline communicatie en profilering. En niet onbelangrijk, een nieuwe trots.

Koop ik nu een hele dure rebranding of een enorm goedkope transformatie? TD leverde dat laatste!

— Voormalig CEO Lucas Vos, Royal FloraHolland

Bloemen Floraworld

contact

Ook een wereldbedrijf worden net als Royal FloraHolland?
mail Martijn
Martijn
  • Martijn Arts
  • Partner / Head of Innovation
  • (+31) 06 21 26 78 98

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail