Citydressing voor de inauguratie van Koning Willem-Alexander

30 april 2013 stond Amsterdam in het teken van de inhuldiging van de nieuwe Koning. 1100 Journalisten en TV stations en cameraploegen uit 50 landen deden verslag van het evenement.

  • Merkdesign
  • Citydressing

Koninklijk en feestelijk
De opdracht voor de aankleding van de stad was eenvoudig. Het ontwerp moest zowel koninklijk als feestelijk zijn en we konden gebruik maken van de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Rood, wit en blauw rondom het damplein en de route waar het offciële gedeelte plaats vond en oranje in de rest van de stad waar het ook ‘gewoon’ koninginnedag was. Omdat het offcieel niet ging om een kroning, mocht er in het ontwerp geen kroon worden gebruikt en ook teksten en afbeeldingen van de Koning waren niet toegestaan. Omdat we toch een herkenbaar symbool wilden gebruiken hebben we het monogram van Willem-Alexander genomen, dat hij zelf had laten ontwerpen. Dat hebben we vereenvoudigd, gemoderniseerd en tot het iconisch middelpunt gemaakt van de merkidentiteit. Omdat de grafische uitgangspunt zo eenvoudig was, kon het ontwerp heel makkelijk en kwalitatief worden doorvertaald naar alle mogelijke verhoudingen en formaten. Dit was een heel groot voordeel.

Voor de inhuldiging zijn 1100 vlaggen en spandoeken en meer dan 500 bushokjes en verlichte reclameborden gemaakt. 30 gebouwen zijn aangekleed en over het Centraal Station werd het grootse doek gespannen, dat ooit in Nederland is geprint. Enorme animaties werden geprojecteerd door de stad en er waren 140.000 papieren kroontjes voor bezoekers die met de trein naar Amsterdam kwamen.

“De familie vindt het heel mooi”

— SMS-je van Prinses Laurentien

Ik kan me niet voorstellen dat het iets anders had kunnen zijn

— Journalist bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander

Meer weten over deze case? Neem contact op met Hugo!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons