Gemeente Amsterdam

City dressing voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander

Op 30 april 2013 werd de nieuwe koning van Nederland ingehuldigd. Zo'n 1.100 journalisten en tv-stations en cameraploegen uit 50 landen deden verslag van de gebeurtenis.

  • Brand Design
  • Citydressing

Regaal en feestelijk

De opdracht voor het versieren van de stad was eenvoudig. Het ontwerp moest zowel koninklijk als feestelijk zijn, en we mochten alleen de kleuren rood, wit, blauw en oranje gebruiken: rood, wit en blauw rond de Dam en de officiële investituur route, en oranje in de rest van de stad waar het ‘gewoon’ weer Koninginnedag was.

Het was officieel geen kroning, dus mocht er geen kroon in het ontwerp gebruikt worden, en ook citaten of afbeeldingen van de Koning waren niet toegestaan. Omdat we toch een herkenbaar symbool wilden gebruiken, namen we het monogram van Willem-Alexander, dat hij zelf ontwierp, en vereenvoudigden en moderniseerden we het, zodat het het iconische middelpunt van de merkidentiteit werd. Omdat de basis grafisch zo eenvoudig was, kon het ontwerp gemakkelijk worden vertaald naar hoogwaardig collateral in elke denkbare vorm of maat. Dit was een enorm voordeel.

Voor de inhuldiging werden 1.100 vlaggen en spandoeken gemaakt en meer dan 500 bushokjes en lichtbakken gebruikt. Dertig gebouwen werden versierd en het grootste spandoek dat ooit in Nederland was gedrukt, werd over het dak van het Centraal Station van Amsterdam gespannen. In de hele stad werden enorme animaties geprojecteerd en 140.000 papieren kronen uitgedeeld aan bezoekers die met de trein in Amsterdam arriveerden.

De familie vindt het er heel mooi uitzien

— SMS van Prinses Laurentien

Ik kan me niet voorstellen dat het op een andere manier is gedaan.

— Journalist tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander

Do you want your brand to be recognizable as well as distinctive? Get in touch with Henriette!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.