DPG Media

DPG Media: ontwikkeling van een branded content platform

Total Design ontwikkelde een branded content platform voor DPG Media. Klanten zoals Vodafone, KLM en Renault plaatsen hier content die samen met DPG Media en Total Design wordt ontwikkeld en in het netwerk van DPG titels wordt gedistribueerd.

  • Content platform

Effectief online adverteren

DPG Media is het grootste mediahuis van Nederland. Advertenties zijn een belangrijk onderdeel van het verdienmodel, maar de effectiviteit staat onder druk door de overvloed aan online content en de opkomst van adblockers.

Hoge kwaliteit branded content is een oplossing: impactvolle tekst, beeld en video die samen het verhaal van een merk vertellen. DPG Media maakte hiervoor advertorial one-pagers, maar door de complexiteit en hoge ontwikkelkosten was dit vaak niet bereikbaar voor kleine tot middelgrote adverteerders.

Een nieuw branded content businessmodel

Een gebruiksvriendelijk publicatieplatform voor het maken van advertorials biedt de oplossing.

Het door ons ontworpen krachtige, stabiele en schaalbaar publicatieplatform zorgt ervoor dat de kosten voor het maken van advertorials enorm omlaag zijn gegaan. Branded content kan nu snel en efficiënt worden gecreëerd, en direct worden gepubliceerd op alle digitale platformen van DPG Media. Daarnaast is door standaardisatie de kwaliteit omhoog gegaan en door de gebruiksvriendelijke interface en de verfijnd ontworpen templates krijgt content nu alle ruimte om te schitteren.

Total Design bedacht én bouwde voor ons het succesvolle Persgroep Branded Content platform. Dankzij deze innovatieve propositie kunnen wij adverteerders kwalitatieve en impactvolle branded content aanbieden op al onze titels in Nederland en België.

— Raffi Aykaz, Business Manager

Meer weten over deze case? Neem contact op met Martijn!

Martijn Arts

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.