DPG Media

Branded content als schaalbaar businessmodel

DPG Media is het grootste mediahuis van Nederland. Advertenties zijn een belangrijk onderdeel van het verdienmodel, maar de effectiviteit staat onder druk. Een schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform voor het maken van advertorials biedt de oplossing. Hoge kwaliteit branded content is getransformeerd van een krimpmarkt in een groeikans.

DPG-longreads

effectief online adverteren is een uitdaging

Voor het verdienmodel achter DPG Media-titels zijn advertenties een essentieel onderdeel. De effectiviteit staat echter onder druk door de overvloed aan online content en de opkomst van adblockers. Hoge kwaliteit branded content is een oplossing: impactvolle tekst, beeld en video die samen het verhaal van een merk vertellen. DPG Media maakte hiervoor advertorial one-pagers, maar door de complexiteit en hoge ontwikkelkosten was dit vaak niet bereikbaar voor kleine tot middelgrote adverteerders.

DPG-Catalog

een nieuw branded content businessmodel

Door het ontwerpen en bouwen van een krachtig, stabiel en schaalbaar publicatieplatform zijn de kosten voor het maken van advertorials enorm omlaag gegaan. Branded content kan nu snel en efficiënt worden gecreëerd, en direct worden gepubliceerd op alle digitale platformen van DPG Media. Daarnaast is door standaardisatie de kwaliteit omhoog gegaan en door de gebruiksvriendelijke interface en de verfijnd ontworpen templates krijgt content nu alle ruimte om te schitteren.

KLM-BrandedContent-Mobile-4
Total Design bedacht én bouwde voor ons het succesvolle Persgroep Branded Content platform. Dankzij deze innovatieve propositie kunnen wij adverteerders kwalitatieve en impactvolle branded content aanbieden op al onze titels in Nederland en België.

— Raffi Aykaz, business manager Branded Content

DPG-Nikon

omzetgroei laatste 5 jaar

Door schaalbaarheid toe te voegen is de omzet meer dan vervijfvoudigd.

Het platform wordt geïmplementeerd door alle merken van DPG Media en is de eerste stap in onze lange termijn contentmarketingstrategie voor het grootste mediahuis van Nederland.

DPG-Samsung
-90%

Productiekosten longreads

Een voordeel van het modulaire platform is dat de kosten voor het produceren van longreads met maar liefst 90% is verlaagd. Daarbij biedt het platform tracking en monitoring-tools om de impact van gepubliceerde branded content te optimaliseren.

contact

Een schaalbaar businessmodel dat kosten verlaagd net als voor DPG Media?
mail Jan
jan profielfoto foto JKK

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail