Beweegalliantie

Beweegalliantie maakt bewegen vanzelfsprekend

Beweegalliantie bevordert dagelijkse beweging in Nederland, strevend naar vitaliteit, gezondheid, en een gezonde, duurzame samenleving. Het initiatief van het ministerie van VWS verenigt 140 organisaties in het streven naar beweegrichtlijnen, met focus op positieve energie, gezamenlijke kracht, en maatschappelijke betrokkenheid. Maak bewegen net zo vanzelfsprekend als dagelijkse routines, overal en altijd.

  • Positionering
  • Visuele identiteit
  • Branding
  • Campagne

De uitdaging

Hoe kunnen we de essentie van beweging en vitaliteit vastleggen in een visuele identiteit die mensen inspireert om dagelijks actiever te zijn? De Beweegalliantie benaderde ons met deze uitdagende vraag: Ontwikkel een merkidentiteit die niet alleen de missie van de Beweegalliantie weerspiegelt om Nederlanders aan te zetten tot meer bewegen, maar ook aansluit bij een breed en divers publiek. Het doel was om een krachtige, herkenbare en inspirerende visuele taal te creëren die beweging in alle aspecten van het dagelijks leven bevordert.

De oplossing

Wij ontwikkelden een dynamische merkidentiteit voor de Beweegalliantie, gecentreerd rond een innovatief logo dat beweging symboliseert. We hebben dit gecombineerd met toegankelijke typografie en levendige kleuren. In de campagne hebben we realistische fotografie gebruikt om beweging in het dagelijks leven te laten zien, waardoor een breed publiek aangesproken en geïnspireerd wordt. Door beweging als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven te benadrukken, hebben we een merk gecreëerd dat zowel de visie van de Beweegalliantie weergeeft als een actievere levensstijl promoot.

Bewegen is vooruitgaan

Beweegalliantie is een netwerk met een missie: ervoor zorgen dat méér mensen méér bewegen in Nederland. Iedere dag. Overal. Want meer bewegen helpt om je vitaler te voelen, gezondheidsproblemen te voorkomen en bij te dragen aan een gezonde, duurzame en sociale samenleving.
1 op de 2 Nederlanders beweegt te weinig en dat heeft grote maatschappelijke impact. De Beweegalliantie is een initiatief van het ministerie van VWS en verbindt 140 organisaties in hun ambitie om beweegrichtlijnen te realiseren. Met positieve energie, gezamenlijke kracht en met oog voor elkaar en het grotere geheel.
Want bewegen moet net zo normaal worden als elke dag tandenpoetsen, slapen of het gebruiken van je mobiele telefoon. Onderweg, in de klas, op kantoor, thuis en in de vrije tijd. Het moet de prioriteit krijgen die het verdient.

Total Design ontwikkelt de brand identity voor Beweegalliantie en neemt een speels beweeglijke lijn als krachtig centrum van herkenning van de identity. En hiermee leggen we de nadruk op de postitieve, vriendelijke wijze waarop Beweegalliantie bewegen in Nederland stimuleert. De dynamische lijn symboliseert de drie belangrijkste uitgangspunten; aanjagen, faciliteren en helpen.

Bij een dynamische en positieve organisatie als Beweegalliantie hoort een dynamisch en positief logo. De iconische beginletter ‘B’ van het logo beweegt in een vloeiende lijn vooruit in verbinding met de rest van het woordmerk. De vloeiende vorm geeft het logo een moeiteloze vanzelfsprekendheid. Het lettertype dat we voor het logo, en voor alle communicatie, gebruiken is vriendelijk, rond en toegankelijk.

Met de fotografie brengen we alledaagse situaties in beeld die het gewenste beweeggedrag laten zien. We geven de toeschouwer het gevoel deelgenoot te zijn van de situatie, en daarmee onderdeel van de activiteit. We portretteren een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving en laten zien hoe eenvoudig en leuk bewegen is.

Daarnaast ontwikkelde Total Design een campagne onder het thema ‘Bewegen is vooruitgaan’. In een film wordt verteld dat toen we jager-verzamelaars waren we flink bewogen, maar dat sinds de mens zich steeds meer ging ontwikkelen, met de vooruitgang ook de stilstand kwam. En nu moeten we met elkaar samenwerken om weer te leren bewegen. Want bewegen is vooruitgaan. In de film is de lijn ook het herkenbare stijlelement. Dat begint met een rudimentaire, primitieve La Linea-stijl, vertrekkend vanuit een rotstekening, en mondt uit in het nieuwe logo van de Beweegalliantie.

Do you want your brand to be recognizable as well as distinctive? Get in touch with Henriette!