Beter zichtbaar voor donors

Bloed is leven en dankzij de juiste communicatie vanuit Sanquin gaan mensen sneller geven.

  • Marketing
  • Content strategie
  • Magazine

25.000 mensenlevens per jaar

Sanquin is een non-profitorganisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. De organisatie redt 25.000 mensenlevens per jaar en levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van veel mensen.

Effectieve communicatie

Om dit werk te kunnen blijven doen, is Sanquin afhankelijk van belangeloze bloeddonaties. Daarom moet de organisatie zoveel mogelijk donors werven en bestaande donors behouden. Effectieve communicatie is voor Sanquin van levensbelang, en dat begint met een content marketingstrategie.

De verbindende factor

Centraal in de content marketingstrategie staat het magazine ‘Bloedverwant’. De titel geeft precies aan wat de donor en de patiënt delen, namelijk hun bloed. Juist daarom hebben we het menselijke aspect als de verbindende factor binnen het magazine geplaatst. We nemen de lezer mee in achtergrondverhalen, boeiende portretten, indrukwekkende reportages en originele illustraties.

De kracht zit in emotie

De impact van het magazine is groot. Volgens onderzoek geeft 31% van de lezers aan dat zij dankzij Bloedverwant bloed gaan doneren. We bereiken dit doordat de artikelen de juiste snaar raken. We maken menselijke portretten van cliënten die bloed hebben ontvangen, om zo de urgentie van het doneren te benadrukken. Er worden donors geïnterviewd die voor de honderdste keer bloed geven en er worden angsten besproken. Zo is een van de redenen om niet te doneren voor veel mensen de angst voor een naald. Zulke angsten worden in interviews met donors besproken en zo voor anderen weggenomen.

97.000

Bloedverwant exemplaren

versterken de band tussen donors, cliënten en Sanquin

Het belang van vormgeving en fotografie

Vormgeving en fotografie spelen een belangrijke rol in het magazine om de onderwerpen op een persoonlijke manier te brengen. Zo werken we onder andere samen met documentaire-fotograaf Martijn van der Griendt, die ook in opdracht van het Rijksmuseum voor ‘Document Nederland’ een serie over de Nederlandse 24-uurs samenleving maakte. Zijn portretten zijn uniek en geven precies weer hoe bijzonder het werk van Sanquin is.

Van donor tot patiënt

Een populaire rubriek in het magazine is ‘doktersvragen’. Hierin lees je als donor bijvoorbeeld hoe je het beste om kan gaan met duizeligheid. De illustraties brengen de vaak serieuze onderwerpen op een luchtige manier over. Daarnaast plaatsen we informatieve artikelen over het belang van medisch onderzoek, bijvoorbeeld welk traject het bloed aflegt van de donor tot de patiënt die het bloed ontvangt. Zo draagt content marketing doeltreffend bij aan de doelstellingen van Sanquin om bestaande donors te behouden en nieuwe te werven.

Total Design denkt altijd mee en is betrokken, iets wat je bij elke nieuwe Bloedverwant weer terugziet.

— Jan-Peter Rook, Hoofdredacteur Bloedverwant

31%

van de lezers

is van plan om bloed te doneren na het lezen van Bloedverwant.

Meer weten over deze case? Neem contact op met Sieds!

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in voor de Total Design nieuwsbrief!