Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival in Amsterdam met als doel een groot en divers publiek te bereiken en hedendaagse uitdagingen van inwoners en bezoekers van de stad aan te gaan. Dit doen zij door lichtkunst te presenteren in de openbare ruimte, in de stad en in de digitale wereld.

Ter voorbereiding op hun 11e editie is TD gevraagd door Amsterdam Light Festival om hun identiteit en communicatie opnieuw vorm te geven.

We bedachten voor hen een toolbox gebaseerd op eenvoudige vormen, kleuren en verlopen die op talloze manieren gecombineerd kunnen worden. Zo kunnen ze dezelfde stijl voor meerdere edities gebruiken, terwijl ze elke keer een fris gezicht laten zien. Centraal terugkerend element is de cirkel, die steeds verandert en zich vermenigvuldigt, zoals in het logo. Daarbij komen verschillende modi van complexiteit en dubbelzinnigheid.

Voor de huidige editie is gekozen voor een ovale versie van de cirkel met een voortdurend veranderend kleurverloop, die het thema “Imagine Beyond” vertegenwoordigt. Het ovaal fungeert als een portaal dat voortdurend nieuwe werelden opent en verkent, het hiernamaals. Deze beweging staat centraal in de stijl en brengt ook de statische items tot leven.

Do you want your brand to be recognizable as well as distinctive? Get in touch with Henriette!