Amsterdam Light Festival

Festival Identiteit 2023

Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival in Amsterdam met als doel een groot en divers publiek te bereiken en hedendaagse uitdagingen van inwoners en bezoekers van de stad aan te gaan. Dit doen zij door lichtkunst te presenteren in de openbare ruimte, in de stad en in de digitale wereld.

  • Branding
  • Campaign Identity

Onthullende kunst, AI en technologie

Voor deze spannende editie van het Amsterdam Light Festival hebben we gekozen voor het thema “Laden…”. Net zoals de technologie ons op het puntje van onze stoel houdt, zal deze editie van het festival een spectaculaire reis vol verwachting en nieuwsgierigheid zijn, waarbij je je afvraagt wat er daarna gaat gebeuren.

Het concept ‘Laden…’ dient niet alleen als een overtuigend startpunt, maar ook als een universeel symbool van onze gedeelde ervaring met technologie – een subtiele knipoog naar de vooruitgang en het dynamische karakter van technologie en AI.

Iedereen herkent de momenten waarop we wachten tot de technologie is geladen, wat benadrukt dat technologie een integraal onderdeel van ons leven is geworden, van de bredere samenleving tot aan elk individu. Dit sluit perfect aan bij het subthema van deze editie: ‘Them, Us, Me’, waarbij de nadruk wordt gelegd op de versmelting van menselijke en digitale werelden.

Revealing AI and tech: loading

Ons ontwerpverhaal draait om het concept van ‘onthullen’ – een visuele metafoor voor het onthullen van diepgaande inzichten en innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en technologie. Door een betoverend samenspel van pixelblokken en levendige kleuren hebben we een dynamische weergave van de zich ontvouwende toekomst gecreëerd.

Pixelated Progress:

Zorgvuldig gerangschikte pixelblokken vormen een digitaal tapijt, dat de ingewikkelde details symboliseert die naar voren komen als we ons verdiepen in het hart van AI en technologie. De abstractie nodigt kijkers uit om getuige te zijn van de geleidelijke onthulling van kennis en de transformerende kracht die deze in zich draagt.

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.