Radboud Universiteit

15.000 alumni volgen wekelijks Radboud

Voor de wetenschapscommunicatie van alle faculteiten van Radboud Universiteit is een technisch vernuftig platform ontwikkeld. Middels crossmediale campagnes worden losse alumni nu een betrokken community met 20.000 leden die Radboud verder helpt.

radboudrecharge_case_landscape_5

communicatie te gefragmenteerd

De Radboud Universiteit in Nijmegen is één van de dertien universiteiten en één van de zeven brede universiteiten van Nederland. De communicatie met haar alumni lag verspreid over alle verschillende faculteiten. Daardoor lag bereik en resultaat niet erg hoog. Omdat ook de verantwoordelijkheid verspreid was over de universiteit droeg deze communicatie nauwelijks bij aan de positionering en profilering van de universiteit als geheel.

alumni betrekken levert livelong learning op

In het buitenland, en specifiek in de Verenigde Staten, onderhouden universiteiten intensief contact met hun alumni. Dat is voor zowel de universiteit als de alumni leuk en goed. Wetenschappelijk nieuws wordt sneller en beter verspreid, de universiteit blijft op de hoogte van wat er speelt in de markt, alumni blijven leren en de rijkere alumni dragen vaak financieel bij aan onderzoek.

Case-Radboud-Recharge-1@2x

digitaal platform

Radboud Recharge is ontwikkeld door de universiteit om alumni te binden en boeien. Wij hebben de strategie en de technische architectuur en roadmap ontworpen met een bijbehorend digitaal platform waar vanuit alle wetenschapscommunicatie gecentraliseerd wordt aangeboden

Dit platform maakt gebruik van de bestaande systemen waar iedereen al verspreid hun artikelen invoert en beheerd. Qua redactie en techniek sloot het zo aan bij bestaande routines.

crossmediale campagnes om het aantal abonnees te vergroten

In stappen is gewerkt aan vergroting van het aantal abonnees waarbij crossmediale campagnes ingezet werden met middelen als social banners, emailmarketing, social media inclusief het boosten ervan en een fysiek magazine. Allen binnen dezelfde merknaam.

Samen met onze partner Gloed Communicatie is bovenstaande tot stand gekomen.

radboud_case_square_1
15.000

Leden

Inmiddels staat de teller op bijna 15.000 abonnees en is de impact van artikelen, gemeten in terugkerende gebruikers en leesduur, ruim vertienvoudigd.

contact

Behoefte aan innoveren net als Radboud Universiteit?
mail Martijn
Martijn
  • Martijn Arts
  • Partner / Head of Innovation
  • (+31) 06 21 26 78 98

klaar om te groeien?

Jullie succes is onze passie. Vandaar onze slogan ‘we love to grow your business’. Neem gerust contact op met ons om plannen en doelen te delen zodat wij deze kunnen realiseren.

mail