Radboud Universiteit

15.000 alumni volgen wekelijks Radboud Universiteit

Dankzij een technisch contentplatform en crossmediale campagnes worden alumni een betrokken community met 20.000 leden die Radboud Universiteit verder helpt.

  • Contentplatform
  • Strategie
  • Campagne

Communicatie te gefragmenteerd

De Radboud Universiteit in Nijmegen is één van de dertien universiteiten en één van de zeven brede universiteiten van Nederland. De communicatie met haar alumni lag verspreid over alle verschillende faculteiten. Daardoor lag bereik en resultaat niet erg hoog. Omdat ook de verantwoordelijkheid verspreid was over de universiteit droeg deze communicatie nauwelijks bij aan de positionering en profilering van de universiteit als geheel.

Alumni betrekken levert livelong learning op

In het buitenland, en specifiek in de Verenigde Staten, onderhouden universiteiten intensief contact met hun alumni. Dat is voor zowel de universiteit als de alumni leuk en goed. Wetenschappelijk nieuws wordt sneller en beter verspreid, de universiteit blijft op de hoogte van wat er speelt in de markt, alumni blijven leren en de rijkere alumni dragen vaak financieel bij aan onderzoek.

Digitaal platform

Radboud Recharge is ontwikkeld door de universiteit om alumni te binden en boeien. Wij hebben de strategie en de technische architectuur en roadmap ontworpen met een bijbehorend digitaal platform waar vanuit alle wetenschapscommunicatie gecentraliseerd wordt aangeboden

Dit platform maakt gebruik van de bestaande systemen waar iedereen al verspreid hun artikelen invoert en beheerd. Qua redactie en techniek sloot het zo aan bij bestaande routines.

Crossmediale campagnes om het aantal abonnees te vergroten

In stappen is gewerkt aan vergroting van het aantal abonnees waarbij crossmediale campagnes ingezet werden met middelen als social banners, emailmarketing, social media inclusief het boosten ervan en een fysiek magazine. Allen binnen dezelfde merknaam.

Samen met onze partner Gloed Communicatie is bovenstaande tot stand gekomen.

15.000

Leden

Inmiddels staat de teller op bijna 15.000 abonnees en is de impact van artikelen, gemeten in terugkerende gebruikers en leesduur, ruim vertienvoudigd.

Joppe