100 jaar luchtvaart in beeld

Het honderdjarige bestaan van KLM Royal Dutch Airlines, Fokker en NLR belicht PostNL met een bijzondere postzegel waarop de magie van vliegen is vastgelegd.

  • Design

100 jaar luchtvaart in een serie van drie postzegels 

De luchtvaart heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor de post van PostNl (voorheen PTT). De magie van het vliegen is daarom vastgelegd in een serie van drie postzegels – dat speciale moment dat je in het vliegtuig zit, door het raam kijkt en in een andere wereld lijkt te komen.

Elf iconische vliegtuigen uit het verleden, heden en de toekomst zijn in chronologische volgorde afgebeeld. Eerst vliegt de F.II voorbij, de allereerste Fokker die door KLM in gebruik werd genomen, daartussen een stoet vliegtuigen waaronder de KLM DC-2 Uiver. Het laatste vliegtuig is de NLR Hybrid Electric Plane, die naar verwachting rond 2050 de lucht in zal gaan.

De vliegtuigen zijn afgebeeld vanuit het perspectief van een passagier die door het raam kijkt. De kleuren van de postzegels gaan van zwart-wit naar gekleurd, met hun tijd mee.

Bij een bijzonder jubileum van drie grote iconen uit de luchtvaart, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, hoort een bijzondere postzegel

— Herna Verhagen, directeur PostNL

Ook in een oogopslag herkenbaar en onderscheidend zijn? Neem dan nu contact op met Henriette.

Hoe kunnen we u helpen?

Total Design gelooft in de kracht van het verschil. Verschillende mensen die samenwerken aan een gedeeld doel. Vanuit verschillende disciplines – technologie, communicatie en branding – helpen wij merken zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Maak kennis met ons
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in voor de Total Design nieuwsbrief!