TD60 Icon - Thalys

Tussen vliegtuig en trein

Vier Europese spoorwegmaatschappijen, de SNCF, de NS, de NMBS en de DB, hebben hun krachten gebundeld om het eerste internationale spoorwegnet te creëren: een hogesnelheidslijn die Parijs, Amsterdam, Keulen en Brussel met elkaar verbindt. De belangrijkste concurrenten van de trein zijn de auto en het vliegtuig. De trein moet zich dus kunnen meten met beide vormen van vervoer in snelheid en luxe.

Barrières overbruggen
Om deze dienst duidelijk te profileren werd een nieuw merk gecreëerd. Het moest een sterke en herkenbare identiteit hebben die culturele en taalbarrières overbrugt. Hiervoor werd een uitgebreide analyse gemaakt van de concurrerende vervoersmogelijkheden en de sfeer die het concept zou bepalen.

De Thalys als ervaring
Reizen met deze trein is een echte belevenis: snelheid, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en comfort staan centraal in de Thalys-ervaring. Deze waarden vormden het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de naam en het merk.

Bewegend ontwerp

Het logo-ontwerp is geïnspireerd op vloeibaarheid en snelheid. Het toont een menselijke vorm die door de lucht snijdt naar zijn bestemming. Het speciaal ontworpen lettertype van het logo onderstreept nogmaals het menselijke aspect. Het ontwerp van de trein is gemaakt in samenwerking met de voormalige ontwerpafdeling van de Nederlandse Spoorwegen, NS Design. Deze laatste is verantwoordelijk voor het interieur en de pictogrammen in de rijtuigen.