TD Icon - HEMA

Een harmonieuze samensmelting van vakmanschap

Als je denkt aan Nederland, denk je aan molens, tulpen, en natuurlijk, de iconische HEMA. Het merk dat zich als een rode draad door de Nederlandse samenleving weeft, waarbij het rode blok met witte letters niet alleen een logo is, maar een nationaal symbool. In samenwerking met Total Design heeft HEMA de afgelopen jaren niet alleen haar huisstijl vernieuwd, maar ook haar positionering verstevigd,

Een geschiedenis van verbinding

Total Design begon haar reis met HEMA in 2008, en sindsdien is de samenwerking uitgegroeid tot een verwevenheid van begrip, liefde, en een gedeelde visie op Hollands ontwerp. HEMA, opgericht in 1926, heeft door de jaren heen een speciale plek in de harten van de Nederlanders veroverd. Van de rookworst die sinds 1936 jaarlijks over de toonbank gaat tot de missie om een beter dagelijks leven in een mooiere wereld te creëren, HEMA is een merk met een diepgewortelde connectie met het Nederlandse publiek.

Een frisse blik voor de toekomst

Met de overtuiging dat een iconisch merk constant haar visuele identiteit moet bewaken en aanpassen aan de behoeften van vandaag en morgen, besloot HEMA tot een herpositionering in 2021. Total Design kreeg de eer om deze rebranding te leiden, en het resultaat is een moderne, minimalistische identiteit die het unieke karakter van HEMA behoudt.

Branding, Visuele identiteit, Design

Total Design heeft niet alleen de huisstijl en het logo aangepakt, maar ook de kernwaarden van HEMA versterkt. Modern, opgewekt, nuchter, dapper, en open zijn nu de leidende principes achter de kleurkeuze, typografie en branding van HEMA. De rode kleur blijft een onmiskenbaar element, maar wordt spaarzaam gebruikt, waardoor andere kleuren en wit meer ruimte krijgen om te schitteren.

Toegankelijke Typografie

Het lettertype, nu de HurmeHEMA, is niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook toegankelijk. De veranderingen zijn niet alleen esthetisch maar zorgen ook voor een verbeterde leesbaarheid, een essentiële eigenschap voor een merk dat toegankelijk wil zijn voor iedereen.

Fotografie viert het alledaagse leven

De beelden die HEMA nu gebruikt, weerspiegelen de kernwaarden van het merk: modern, opgewekt, nuchter, dapper, en open. Ze tonen het alledaagse leven op een dynamische en leuke manier, met een herkenbare HEMA-stijl.

Geluksvogel: een nieuw hoofdstuk in zorgverzekering

In 2022 onthulde HEMA samen met Total Design de Geluksvogel-campagne voor de zorgverzekering. Met een focus op het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande, toonde deze campagne de unieke benadering van HEMA binnen de verzekeringsbranche. De Geluksvogel, een vaste klant van HEMA, bracht een dosis humor in een onderwerp dat vaak serieus wordt genomen.Met liefde vernieuwd

Voor de primeur van de heropening van de Hilversumse winkel in 2023 hebben we een lokaal activatieconcept gecreëerd. Dit concept fungeerde niet alleen als aankondiging van de feestelijke heropening, maar ook als een verbindend element tussen de vernieuwde winkel en de lokale gemeenschap. “Met liefde vernieuwd” werd niet alleen een aankondiging, maar een belofte aan de buurt dat HEMA een onlosmakelijk onderdeel van hun lokale leven is. Ondertussen zijn er meer HEMA winkels gerebrand zoals die in Alkmaar en Schiphol.

Na weken van renovatie heeft de winkel niet alleen fysieke veranderingen ondergaan, maar ook een vernieuwde ziel gekregen. De visuele identiteit is niet alleen opgefrist, maar ook opnieuw geïnterpreteerd met lef en innovatie. Het iconische rood van HEMA is spaarzaam gebruikt, terwijl een eigentijds kleurenpalet is geïntroduceerd, gebaseerd op moderne waarden.

Een nieuwe HEMA-typografie is geïntroduceerd, gericht op toegankelijkheid en leesbaarheid. Fotografie is aangepast om het alledaagse leven vast te leggen met een zonnige uitstraling. Iconen en ontwerpelementen zijn herzien voor herkenbaarheid. Het witte, gestructureerde logo vormt de kern van de nieuwe visuele identiteit van HEMA.

De synergie tussen HEMA en Total Design gaat verder dan ontwerpen; het omvat het construeren van een verhaal, het vestigen van een band en het beïnvloeden van een erfgoed. HEMA en Total Design, zij aan zij, zetten hun koers voort op het pad van creatieve synergie. We kijken ernaar uit om deze hechte samenwerking van vakmanschap met liefde voort te zetten.