28 juli 2022

Zuiderlicht sluit zich aan bij Total Design

Creative agency Zuiderlicht maakt vanaf 1 juli 2022 onderdeel uit van Total Design. Met deze strategische samenwerking versterken Total Design en Zuiderlicht hun positie op het gebied van technologie, communicatie en branding in het zuiden van Nederland en in België.

Zuiderlicht en Total Design sluiten inhoudelijk naadloos bij elkaar aan. Ze kijken beide met een integrale blik naar technologie, branding/design, strategie en communicatie. Het bureau uit Maastricht behoort tot de top van Nederland en is al meer dan 35 jaar ook buiten Limburg een begrip. Zuiderlicht combineert creatief en strategisch denken met hoogwaardige output in digital, design en campagnes.

Peggy van Sebillen begeleidt als managing director van Zuiderlicht de samenwerking met Total Design, voordat zij per 1 augustus 2022 start in haar nieuwe functie als directeur bedrijfsvoering van het Bonnefantenmuseum Maastricht. De opvolging van Peggy komt van binnenuit Zuiderlicht. Net als bij TD zal er gewerkt gaan worden met ondernemende teams die elk onder verantwoordelijkheid vallen van een teamlead en een creative lead.

Peggy van Sebillen, Managing Director Zuiderlicht:
‘Het is een lang gekoesterde droom van mij die werkelijkheid wordt om vanuit het Bonnefanten een belangrijke bijdrage te leveren aan de kunst en cultuur in Limburg. De samenwerking met Total Design voelt logisch en vertrouwd en geeft een impuls aan onze organisatie. Ik ben er trots op dat ik nu ruimte kan geven aan talentvolle collega’s en ben ervan overtuigd dat de samenwerking ook voor onze opdrachtgevers een verrijking zal zijn’.

Koen de Groot, CEO Total Design:
‘We kenden Zuiderlicht al langer en we waren altijd al onder de indruk van het niveau van het werk. Daarnaast passen de opvattingen en de culturen naadloos; er is eenzelfde passie om voor de inhoud te gaan en alles voor onze klanten zo goed en zo mooi mogelijk te maken. Net als TD is Zuiderlicht nooit afgeweken van de eigen progressieve koers waardoor een heel sterke naam is opgebouwd.’

Investeringsmaatschappij Successor uit Zeist is al jaren betrokken bij Total Design en heeft de samenwerking tussen beide bedrijven mogelijk gemaakt. Harry Smeets van Successor geeft aan dat hij de marktpositie van Total Design graag ziet groeien en ziet daartoe mogelijkheden in de strategische samenwerking met Zuiderlicht.