21 januari 2021

William Anthony Lemus-Garcia: Liever kwaliteit dan kwantiteit 

Met een indrukwekkend portfolio, 24 jaar aan ervaring in grafisch design, reclame en art direction, versterkt Photography & Content Director William Anthony Lemus-Garcia het Total Design team.

Voordat hij aan de slag ging bij Total Design, werkte William voor merken als Microsoft, Starbucks Coffee, AT&T, Amazon, BMW Motorcycles, Intel, NHRA, Nike en The North Face. Hij is zowel EU als Amerikaans burger met Spaanse ouders, geboren in Zuid-Californië en verhuisde in de zomer van 2020 naar Nederland.

Slim en volwassen
“Ik wilde bij Total Design werken omdat het een volwassen en slim bedrijf is. Total Design begrijpt het belang van het werven van young professionals om het complete spectrum van talenten aan te kunnen bieden aan klanten en ze zo goed mogelijk te bedienen. De naam Total Design zegt eigenlijk alles al, het is een club die overal rekening mee houdt.”

Timeslip
“Ik heb aan veel projecten voor verschillende klanten gewerkt, maar waar ik het meest trots op ben is een privé project. Ik heb vier jaar lang de lokale drag race community in Portland gefotografeerd. Allemaal op zwart-witfilm. Naast dat het super leuk was om te doen, gaf het me echt de kans om een langere periode door te brengen met deze groep mensen en dit heeft het me inzichten gegeven in wat wel en wat niet een authentieke ervaring is. De dingen die ik in die tijd heb geleerd heb ik de serie ‘Timeslip’ genoemd. Het heeft de manier waarop ik naar communicatie kijk echt veranderd.”

Timeslip by William Anthony
Mijn hoop is daarom dat we onze klanten de tastbare voordelen kunnen laten zien van het creëren van kwaliteit boven kwantiteit in een wereld waar het aantal likes en followers de boventoon voeren.

— William Anthony Lemus-Garcia

Likes en followers voeren de boventoon
“Er worden tegenwoordig zulke hoge eisen aan social media gesteld dat ik het gevoel heb dat content wordt gezien als iets waar kwantiteit boven kwaliteit gaat. Met de voortgang van de huidige technologie en de trend waar user-generated content wordt verheven tot een bijna professioneel niveau, denk ik dat het belangrijk is om hoge kwaliteit van content na te streven. Het zou niet alleen om het aantal views moeten gaan, maar om het langdurige rendement van een verhaal. Een film zonder goed verhaal is namelijk alleen maar een goede cameraman. Mijn hoop is daarom dat we onze klanten de tastbare voordelen kunnen laten zien van het creëren van kwaliteit boven kwantiteit in een wereld waar het aantal likes en followers de boventoon voeren.”

Kwaliteit boven kwantiteit
“Mijn plan binnen Total Design is om de betekenis van content is naar een hoger niveau te tillen voor onze klanten. Om kwaliteit te creëren boven kwantiteit. En om door middel van visuals, slimme copy en voortreffelijke design oplossingen te vinden voor onze klanten.”