02 februari 2022

Typisch Nederlands is terug

In navolging van het grote succes van de van de postzegelreeks “Typisch Nederlands” waar typisch Nederlands eten en Typische Nederlandse architectuur wordt uitgelicht, voegen we in samenwerking met PostNL dit jaar weer een serie postzegels toe. De hoofdrol van de nieuwe serie heeft als thema typisch Nederlandse sporten.

De eerste zegel die deze maand is uitgekomen laat de typische Nederlandse sport schaatsen zien. Het wordt er met de paplepel ingegoten en we houden het tot op hoge leeftijd vol. Zodra het kwik beneden het vriespunt daalt gaan de schaatsen om en betreden we de grachten, kanalen en meertjes die net zijn dichtgevroren.

Een stempel op de Nederlandse cultuur drukken
Claire Bedon, Designer “Het is geweldig om als designer met Franse roots letterlijk een stempel te drukken op de Nederlandse cultuur. Sommige mensen zullen deze postzegels verzamelen en bewaren, en deze postzegels zullen de hele wereld zien. Dat is best cool als je het aan mij vraagt. In mijn design ben in geïnspireerd door Malika Favre, Guy Allen, Francisco Ciccolella, en de Bauhaus beweging. Doordat de schaatser met veel schaduwen is ontworpen, heeft deze geen mannelijke of vrouwelijke kenmerken, zo zorgen we dat iedereen zich gerepresenteerd voelt.”

De volgende postzegel in deze serie komt in maart uit en heeft een andere typische Nederlandse sport in de hoofdrol.