16 april 2020

Twee (!) nominaties European Design Awards

In lastige tijden geeft erkenning voor ons werk extra veel energie om keihard door te gaan met waar we mee bezig zijn – met het maken van iets moois dat werkt in zijn totaliteit. De jury van de European Design Awards gaf ons die erkenning in de vorm van maar liefst twee (!) nominaties.

Stichting Lezen en Schrijven – Branding – Printed Identity Applications
Één nominatie ontvingen we voor het werk voor onze klant Stichting Lezen en Schrijven in de categorie Branding – Printed Identity Applications. Zij vroegen ons om de bestaande merkidentiteit nieuw leven in te blazen, met als belangrijkste taak het vergroten van de herkenbaarheid en toegankelijkheid voor een breed publiek. Een mooie uitdaging, iets maken voor mensen met een taalachterstand. We hebben gekozen voor een specifieke illustratiestijl als basis voor het concept en deze sloeg aan bij de stichting, hun publiek en nu dus ook bij de jury van de European Design Awards.

Stichting Lezen en Schrijven

Automotive MediaVentions – Branding – Motion Logo
De andere nominatie is voor ons werk voor Automotive MediaVentions in de categorie Branding – Motion Logo. Het autoplatform van DPG Media en Mediahuis vroeg ons om een visuele identiteit te creëren, inclusief een geanimeerd logo dat het dynamische aspect van het platform vertegenwoordigt. Zo is de keuze gevallen op het draaiende aspect van een motor en het profiel van een autoband. Het resultaat is een logo met focus op beweging en acceleratie. En die viel in de smaak bij de European Design Awards.

30 april worden de uitslagen bekend gemaakt. In verband met de coronacrisis zal geen awardshow plaatsvinden dit jaar. Ondanks dat, fingers crossed!