26 september 2023

Total Design verbindt Kooyman met Caribisch erfgoed

Kooyman is de favoriete winkel voor zowel doe-het-zelvers als professionals in het Caribisch gebied. Met 8 vestigingen en meer dan 650 medewerkers is Kooyman B.V. marktleider in hardware, bouwmaterialen en home improvement op Curaçao, Aruba, Barbados, Bonaire en St. Maarten. Of het nu gaat om woningen, kantoren, winkels of andere constructies, Kooyman’s materialen spelen vrijwel altijd een rol bij de bouw of het onderhoud. Voor professionele bouwers is er zelfs een “Drive Thru.”

Kooyman is een baken voor lokale gemeenschappen en biedt meer dan alleen klantvriendelijke producten. Ze werken samen en ontwikkelen oplossingen om bewoners te ondersteunen en de huisvesting in het Caribisch gebied te verbeteren. Kooyman biedt innovatieve oplossingen voor zonne-energie voor huiseigenaren die een betere toekomst omarmen en hun milieu-impact willen minimaliseren. De merkessentie van Kooyman is dan ook niet voor niets “Samen bouwen aan een betere toekomst.”

Kleurrijk erfgoed

In het begin van de 19e eeuw merkte een arts op Curaçao op dat veel mensen oogproblemen hadden, die hij toeschreef aan de reflectie van de zon op de witte huizen. Hij drong er bij de gouverneur van het eiland op aan een verordening in te voeren waarbij huiseigenaren verplicht werden om hun huizen in levendige kleuren te schilderen. Deze wet was ongeveer honderd jaar van kracht, en zelfs in het begin van de 20e eeuw werden huizen nog steeds in een kleurrijk palet geschilderd.

Wanneer je door de straten van Curaçao wandelt, word je betoverd door de overvloed aan kleuren – blauw, geel, roze – die voor je ogen voorbijgaan. Iets wat we zelf uit eerste hand mochten ervaren. Het was meteen duidelijk voor ons: het kleurrijke centrum van Willemstad verdient zijn plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

De nieuwe visuele identiteit sluit perfect aan bij deze levendige geschiedenis. Kooyman is hét merk dat dit kleurrijke karakter echt kan belichamen. Zo hebben we het merk verbonden met het erfgoed van de Caribbean.

Onder constructie

Kooyman staat op het punt een opvallende gedaanteverandering te ondergaan, en we kunnen niet wachten om de nieuwe visuele identiteit met jullie te delen.

Het betoverende Caribische erfgoed wordt vertaald in een geheel nieuwe look en feel die binnenkort overal te zien zal zijn.

Kooyman omarmt een nieuwe stijl die de cultuur en roots belichaamt en die met trots zal worden uitgedragen. Een stijl die toekomst en geschiedenis met elkaar verbindt.
Blijf ons volgen voor de grote onthulling, want bij Kooyman wordt ‘doe-het-zelf’ binnenkort een inspirerende en kleurrijke belevenis zoals nooit tevoren.